Gündem
21 Nis 2022 07:04 Son Güncelleme: 21 Nis 2022 07:05

Meteoroloji’den sağanak ve toz taşınımı uyarısı! İşte 21 Nisan hava durumu…

Meteoroloji’den birçok il için yağmur ve sağanak yağış uyarısı geldi. Doğu kesimlerde yer yer toz taşınımı bekleniyor. İşte 21 Nisan hava durumu…

Meteoroloji’den alınan son bilgilere göre yurdun kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve batısı, Karadeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve Toroslar mevkii ile Kahramanmaraş'ın batısı, Adana ve Mersin'in kuzey kesimleri, Sivas, Kars, Ardahan, Iğdır ve Bursa çevrelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; bu gece saatlerinden itibaren Marmara'nın kuzeyi ve Batı Karadeniz'in batısında kuzey ve kuzeybatı, yarın (Perşembe) Batı Karadeniz'in doğusunda batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kar örtüsü bulunan eğimli ve dik yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Yurdun doğu kesimlerinde toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan bölgelerde çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batı kesimleri ile Bursa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde bölgenin güneybatısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat), yarın (Perşembe) kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bu akşam ve gece ilk saatlerde Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve Toroslar mevkii, Kahramanmaraş'ın batısı ile Adana ve Mersin'in kuzey çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu, Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı zamanla çok bulutlu, bu gece Düzce ve Zonguldak çevrelerinin, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın yarın (Perşembe) batısında kuzey ve kuzeybatı, doğusunda batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Ordu, Tokat ve Artvin'in iç kesimlerinin, yarın (Perşembe) iç kesimleri ile zamanla bölge genelinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır.

 

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Bölgenin güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgede toz taşınımı bekleniyor.