Gündem
06 Mayıs 2023 09:10 Son Güncelleme: 06 Mayıs 2023 09:12

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Sıcaklık daha da düşecek

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, bugün yurt genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığının ise güney ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülke genelinin (Kuzey Ege kıyıları, Edirne, Mardin, Batman ve Çanakkale'nin batı ilçeleri dışında) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların; Batı Akdeniz, Denizli ve Tunceli çevrelerinde yerel kuvvetli, Antalya merkez ve doğusu, Burdur’un doğusu ve Isparta’nın güneyinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

RÜZGAR
Rüzgarın İç Anadolu'nun güneydoğusunda güneydoğudan, Marmara'nın güneyinde Kuzey doğudan kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI
Sıcaklığın güney ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.