Gündem
31 Oca 2022 20:16 Son Güncelleme: 31 Oca 2022 20:34

Meteoroloji'den kuvvetli fırtına uyarısı! Vapur ve feribot seferleri iptal edildi

Meteoroloji, Muğla'nın Bodrum ilçesi ile Antalya'nın Kaş ilçesi arasında denizde yarın kuvvetli fırtına uyarısında bulundu. Çanakkale'de, Bozcaada ve Gökçeada'ya yarın yapılması planlanan feribot seferleri de iptal edildi.

Meteoroloji, Bodrum ile Kaş arasında, denizde rüzgarın, yarın öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği uyarısında bulundu. Fırtınanın, 2 Şubat'ta gece saatlerinden itibaren etkisini yitireceği öngörülüyor. Fırtına nedeniyle bölgede yaşayanların tedbirli olması istendi.

FERİBOT SEFERLERİ İPTAL

Çanakkale Boğazı ve adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş., yarın Kuzey Ege’deki hava muhalefeti sebebiyle Kabatepe-Gökçeada ile Geyikli-Bozcaada hattındaki bütün feribot seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

GESTAŞ A.Ş.'den yapılan açıklamada, “Yarın, Kabatepe-Gökçeada hattındaki tüm seferler ile Geyikli-Bozcaada hattında, olumsuz hava şartlarından dolayı Bozcaada’dan saat 10:00 ve 14:00, Geyikli’den ise saat 11:00 ve 15:00 seferleri iptal edilmiştir” ifadelerine yer verildi. İ

 SAĞANAK YAĞIŞ

Muğla yarın öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışın etkisine görecek. Yağışlar perşembe öğle saatlerine kadar aralıklı olarak devam edecek.

Meteoroloji şu açıklamayı yaptı:

Toplamda metrekareye yer yer 100-200 kg yağış düşmesi beklenen ilimizde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına, dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.