Gündem
12 Haz 2022 08:39 Son Güncelleme: 12 Haz 2022 08:41

Meteoroloji'den İstanbul dahil 7 ile sağanak yağış uyarısı

Pazar günü Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da gök gürültülü kuvvetli yağış bekleniyor. Vatandaşların tedbirli olması gerektiğini belirten Meteoroloji; sel, su baskını, yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Yağışın, pazar günü etkili olmasının beklendiği belirtildi.

"ULAŞIMDA AKSAMALAR OLABİLİR"
Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada, pazar günü Marmara Bölgesi'nde; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü yağış beklendiği belirtildi. Açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Yurt genelindeki hava durumu ise şöyle:

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde iç kesimleri, bugün (Pazar) kuzey kesimleri yerel kuvvetli olmak üzere, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Isparta çevreleri ile bugün (Pazar) göller yöresi çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin güney kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve bugün (Pazar) öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri bu akşam ve bugün(Pazar) öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olmak üzere, bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bugün (Pazar) bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.