Gündem
30 Eyl 2023 08:27 Son Güncelleme: 30 Eyl 2023 10:10

Meteoroloji'den İstanbul dahil 17 ile sarı kodlu uyarı! Sel ve su baskınları bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. İstanbul başta olmak üzere Adana, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Hatay, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce'de kuvvetli yağış beklendiğini belirten Meteoroloji, sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi. İstanbul Valiliği ve AKOM da açıklamalarda bulunarak, megakentte yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren başlayacağını söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere Adana, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Hatay, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce'de kuvvetli yağış beklendiğini belirterek sarı kodlu uyarı yaptı. Meteoroloji, sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların dikkatli olmasını isterken, İstanbul Valiliği de megakentte yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren başlayacağını söyledi.

17 İLE SARI KODLU UYARI
Türkiye, yağışlı havanın etkisi altına girerken uyarılar da peş peşe gelmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun pek çok bölümünde kuvvetli yağışların beklendiğini açıkladı. Meteoroloji'nin uyarı haritasında İstanbul başta olmak üzere Adana, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Hatay, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce için sarı kodlu uyarı yapıldı.

 

İSTANBUL'DA YAĞIŞ SABAH SAATLERİNDE BAŞLAYACAK
İstanbul Valiliği, kentte yarın kuvvetli yağışın etkili olmasının beklendiğini bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre, yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ'ın doğusunda yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75) olmasının beklendiği aktarıldı. Açıklamada, kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

 

CUMARTESİ YAĞIŞ KUVVETLENECEK
AKOM'dan yapılan açıklamada ise dün bazı ilçelerde su baskınlarına neden olan yağışların, 30 Eylül Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren kuvvetleneceğine dikkat çekildi. AKOM 1 Ekim Pazar günü, öğle saatlerine kadar bölgesel olarak 100 kilogram ve üzeri şiddetli yağışların görülebileceği konusunda da uyarı geldi.

SICAKLIKLAR 22 - 25 DERECE ARASINDA SEYREDECEK
İstanbul'da hafta sonu hava sıcaklıkları 22 - 25 derece aralığında seyredecek. İBB ekipleri mazgal, baca, dere temizlikleri ve çöp toplama çalışmalarına devam ediyor. İstanbul'da hava sıcaklıkları 5 Ekim'e kadar mevsim normalleri civarında seyrederken, 6-15 Ekim tarihleri arasında kent genelinde hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece azalması bekleniyor.