Gündem
23 Mar 2022 19:46 Son Güncelleme: 23 Mar 2022 20:01

Meteoroloji'den don, buzlanma ve çığ uyarısı! Bu illerde yaşayanlar dikkat

Uzun zamandır soğuk havanın etkisini sürdürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji, bölge illerindeki vatandaşları don, buzlanma ve çığ riskine karşı uyardı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren hafif kar yağışlı geçeceği yağışların, Iğdır çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği bölgede rüzgâr, kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Sabah saatlerinden itibaren beklenen kar yağışlarının, Erzurum’un güneyi ve doğusu ile Ağrı’nın batı bölgelerinde Perşembe (24.03.2022) günü sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun (15-40 cm) olacak şekilde yeni örtü yapması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, tipi şeklinde yağış ve çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI

Yüksek kar örtüsü bulunan eğimli dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmekte.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte.

Gün içerisinde beklenen en yüksek sıcaklılar ise; Iğdır’da 7, Erzincan’da 6, Bayburt ve Ağrı’da 5, Erzurum ile Ardahan’da 5 ve sıfırın altında olmak üzere; Kars’ta 2 derece olması öngörülüyor.