Gündem
21 Şub 2023 22:38 Son Güncelleme: 22 Şub 2023 06:51

Meteoroloji'den çığ uyarısı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü çığ ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. Deprem bölgesi için de hava durumu tahminleri açıklandı. Sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyredeceği görülürken gece sıcaklıkları sıfırın altına düşüyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimleri için çığ uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip yerlerde çığ tehlikesinin bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

MARMARA'DA KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Marmara için ise kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, "Rüzgarın, Marmara ve Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22-28 Şubat haftası için ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini açıkladı.

DEPREM BÖLGESİNDE HAVA SICAKLIKLARI

Depremin büyük yıkıma neden olduğu 11 il için de hava tahminleri açıklandı. 11 ilde de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olduğu, yer yer gece sıcaklıklarının sıfırın altına düşeceği belirtildi. 22 Şubat Çarşamba günü hava sıcaklıkları: