Gündem
09 Tem 2022 08:29 Son Güncelleme: 09 Tem 2022 08:29

Meteoroloji’den bayramın 1. günü için sağanak uyarısı! İşte il il 9 Temmuz hava durumu…

Meteoroloji, Kurban Bayramı'nın ilk günü olan 9 Temmuz hava durumu tahminlerini paylaştı. Son ölçümlere göre; Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Artvin, Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. İşte il il 9 Temmuz hava durumu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Artvin, Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Öğleden sonra ve akşam saatlerinde Batı Karadeniz’in iç kesimleri (Bolu ve Karabük illeri ile Düzce ve Kastamonu’nun iç kesimleri), İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Ankara’nın merkezi ile kuzey ve batısı, Çankırı, Eskişehir çevreleri) ve Marmara’nın güneydoğusu (Bilecik il geneli ve Bursa’nın güneydoğusu) ile Kütahya'nın kuzey ve doğusunda beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

MARMARA

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Bursa'nın güneyi, Balıkesir'in güney ve doğusu ile Bilecik çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

EDİRNE 21°C, 30°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL 22°C, 31°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 20°C, 29°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra il geneli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ 20°C, 32°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE

Az bulutlu, iç kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Afyonkarahisar'ın kuzeyi ve Kütahya'da beklenen yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.

DENİZLİ 23°C, 36°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR 23°C, 31°C

Az bulutlu, iç kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu

KÜTAHYA 16°C, 28°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MUĞLA 20°C, 30°C

Az bulutlu ve açık

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, Göller Yöresi ve Orta Toroslar'ın parçalı bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 24°C, 33°C

Az bulutlu, kuzey kesimleri parçalı bulutlu

ANTALYA 25°C, 30°C

Az bulutlu ve açık

HATAY 23°C, 31°C

Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA 18°C, 31°C

Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra il geneli yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzeybatı kesimlerinin yer yer çok bulutlu Eskişehir, Ankara ve Çankırı çevrelerinin, yer yer kuvvetli olmak üzere, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 19°C, 32°C

Parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR 15°C, 29°C

Parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRIKKALE 20°C, 34°C

Parçalı ve az bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA 22°C, 35°C

Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Düzce çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, iç kesimlerde beklenen yağışların yer yer kuvvvetli olacağı tahmin ediliyor.

BOLU 13°C, 27°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK 20°C, 25°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

KASTAMONU 13°C, 30°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİNOP 23°C, 28°C

Parçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin'in iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA 17°C, 33°C

Parçalı ve az bulutlu

ÇORUM 15°C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN 19°C, 27°C

Parçalı ve az bulutlu

TRABZON 22°C, 27°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan ve Kars ile Erzurum'un kuzey ve doğu çevrelerinin kısa süreli-yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 12°C, 28°C

Parçalı bulutlu, kuzey ve doğu çevreleri öğle saatlerinden sonra kısa süreli-yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 10°C, 28°C

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli-yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 23°C, 36°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN 14°C, 29°C

Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 24°C, 41°C

Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP 24°C, 39°C

Az bulutlu ve açık

SİİRT 25°C, 40°C

Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA 29°C, 42°C

Az bulutlu ve açık