Gündem
14 Mar 2022 07:04 Son Güncelleme: 14 Mar 2022 07:04

Meteoroloji yeni raporunu yayımladı: Bir soğuk hava dalgası daha yolda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceğini belirten Meteoroloji, bazı bölgelere uyarılarda bulundu. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan şen ise 18-19 Mart'ta yeni bir soğuk hava dalgasının geleceğini söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son tahminlere göre Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, batısının zamanla az bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, İstanbul ve Hatay çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkâri çevrelerinde yerel kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkâri çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

RÜZGAR UYARISI: Rüzgârın; Doğu Akdeniz kıyılarında kuzeyli, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 kmsaat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YENİ SOĞUK HAVA DALGASI

Öte yandan Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Önümüzdeki hafta sonu 18-19 Mart da bir soğuk hava daha geliyor. Türkiye’nin kuzey bölgelerini etkileyecek gibi görünüyor." dedi.

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU