Gündem
22 Kas 2022 23:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2022 06:31

Meteoroloji ve AFAD'dan 6 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı: Çok şiddetli geliyor

Yurdun batı kesiminde sağanak yağış etkisini gösterirken Meteoroloji'den Çarşamba günü için uyarı geldi. Yapılan açıklamada, Ege'nin kuzeyi ve güneyinde fırtına beklendiği belirtildi. Konuyla ilgili AFAD'dan yapılan paylaşımda ise 5 şehrimiz için turuncu, 1 kent için ise sarı uyarı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Kuzey Ege'de rüzgarın yarın günün ilk saatlerinden, Güney Ege'de ise öğle saatlerinden itibaren 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği açıklandı.

RÜZGARIN HIZI 70 KM'Yİ BULACAK

Ege Denizi'nde çıkması beklenen fırtınanın hızının saatte 70 kilometreyi bulabileceği belirtilirken, fırtınanın akşam saatlerinden itibaren etkisini yitirmesi bekleniyor.

AFAD'DAN 5 KENTE TURUNCU 1 İLE SARI UYARI

Öte yandan konuyla ilgili AFAD'da uyarılarda bulunarak 5 kent için turuncu 1 il için ise sarı alarm verdi. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda AFAD şu uyarıda bulundu: "Kıyı Ege ve Kuzey Ege'de kuvvetli ve çok kuvvetli, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batısı, İzmir'in güneydoğusu ile Aydın ve Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak yağış bekleniyor.

ANİ SU BASKINLARINA KARŞI UYARILARDA BULUNULDU

Yağışların Antalya'nın batı ilçelerinde akşam saatlerinden sonra etkisini artırması ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ege Bölgesi, Batı Akdeniz ve Göller Yöresinde yağışlarla beraber rüzgarın güney yönlerden kuvvetli zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını önemle hatırlatıyoruz."