Meteoroloji tarih vererek duyurdu: ‘Kar yağışı geliyor’

Meteoroloji Genel Müdürlüğü perşembe gününden itibaren İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde sağanak yağışın etkili olacağını paylaştı. Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen, “Kar yağışı geliyor” dedi. Sıcaklıkların düşeceğini belirten Şen, kar yağışı için tarih de verdi. İşte son hava durumu tahminleri...

Meteoroloji tarih vererek duyurdu: ‘Kar yağışı geliyor’ - Sayfa 1

Kar yağışı sonunda yurda giriş yapıyor. Yapılan son hava durumu tahminlerine göre perşembe gününden itibaren batıdan soğuk hava dalgası geliyor. 

110
Meteoroloji tarih vererek duyurdu: ‘Kar yağışı geliyor’ - Sayfa 2

İstanbul ve kuzey kesimlerde kuvvetli sağanak yağışın etkili olması beklenirken, yağmur cuma günü Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de etkisini sürdürecek. Cumartesi ve Pazar günü İstanbul ve Ege'de tekrardan kuvvetli yağış hakim olacak.

210
Meteoroloji tarih vererek duyurdu: ‘Kar yağışı geliyor’ - Sayfa 3

TARİH VEREREK DUYURDU: KAR GELİYOR!
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen ise, "Perşembe gününden itibaren Türkiye yağışlı havanın etkisine girecek. Marmara'da perşembe pazar yağış var. Önümüzdeki hafta da yağışlar bölgesel olarak devam edecek. Yağışla birlikte haftaya sıcaklıklar da ciddi düşecek. Ay ortası 15 Kasım gibi Anadolu'ya kar yağışı görülecek" ifadelerini kullandı.

310
Meteoroloji tarih vererek duyurdu: ‘Kar yağışı geliyor’ - Sayfa 4

BARAJLARDA TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR
İstanbul'un içme suyu ihtiyacını karşılayan barajların su seviyesi yüzde 17 seviyesine geriledi. 

410