Meteoroloji tarafından kırmızı alarm verildi! İstanbul, Ankara İzmir dahil 45 il...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 45 il için sarı kod vererek kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yağışların Marmara ve Ege'de bu gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenirken AKOM'dan da İstanbul için yeni uyarı geldi.

Meteoroloji tarafından kırmızı alarm verildi! İstanbul, Ankara İzmir dahil 45 il... - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden, Marmara ve Ege'de bu gece, Batı Akdeniz'de ise yarın için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

112
Meteoroloji tarafından kırmızı alarm verildi! İstanbul, Ankara İzmir dahil 45 il... - Sayfa 2

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, bu gece saatlerinden itibaren Marmara ile Kıyı ve Güney Ege'de, yarın Batı Akdeniz'de beklenen gök gürültülü sağanağın kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

212
Meteoroloji tarafından kırmızı alarm verildi! İstanbul, Ankara İzmir dahil 45 il... - Sayfa 3

45 İL İÇİN SARI KODLU UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 45 il için sarı kodlu uyarı verdi. Sarı kodlu uyarı verilen iller şunlar; Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük, Düzce.

312
Meteoroloji tarafından kırmızı alarm verildi! İstanbul, Ankara İzmir dahil 45 il... - Sayfa 4

AKOM, YARINA DİKKAT ÇEKTİ
İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM'dan yapılan uyarıda ise, "Halihazırda il genelinde hafif şekilde görülen yağışların, Cumartesi (yarın) erken saatlerden itibaren kuzeyli yönlerden (Poyraz) aralıklarla fırtına şeklinde (40-65km/s) esecek rüzgar ile birlikte etkisini arttırması bekleniyor." bilgisine yer verildi.

412