Medya
04 Eyl 2012 18:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:06

METEHAN DEMİR'İN HEDEFİNDE KİM VAR; ''BÖYLE ŞEREFSİZLİK YOK, SEN ADAM DEĞİLSİN!''

Hürriyet Gazetesi Ankara temsilcis Metehan Demir, CNNTÜRK'te yayınlanan Parametre programında fena saydırdı.

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’ne PKK’lı grubunun askeri birliklere uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırısında 10 asker şehit oldu, 7 kişi de yaralandı. Bu olayın ardından şehit ailelerin görüntülerini haberleştiren kişilere adete ateş püsküren Hürriyet gazetesi Ankara temsilcisi Metehan Demir, CNN Türk’te  Parametre progamında, yaşananları haysiyetsizlik ve şerefsizlik olarak yorumladı.
’BÖYLE ŞEREFSİZLİK YOK ’

Şehit ailelerinin ve yakınlarının psikolojisiyle ilgili olarak şehit haberlerine dikkat çeken Metehan Demir, ’Ben bu işin üzerine gideceğim. Çok kararlıyım. Yaşı ya da kıdemi önemli değil. Onların hepsini teker teker açıklayıp onları rezil kepaze edeceğim’ dedi.

’Bu haberci diye dolaşıp bize haberin ne olduğunu satmaya çalışan adam bozuntularını teker teker rezil edeceğim’ diye devem eden Demir, ’Bakın bunu tekrar söylüyorum çünkü o koca kafaları almıyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle haysiyetsizlik ve şerefsizlik yok’ dedi.

Şehit yakınlarının üzüntülü hallerinin ısrarla çekildiğini ve haberleştirildiğini ifade eden Demir, bu görüntüleri haberlerde vermenin çok büyük haysiyetsizlik olduğunu düşündüğünü belirtti.

’SEN ADAM DEĞİLSİN ’

Şehit yakınlarının üzüntülü halleriyle ilgili bir köşe yazarından telefon aldığını da sözlerine ekleyen Metehan Demir, şu şekilde devam etti:

"Bana bir tane böyle kelli felli bir köşe yazarı telefon etti. Adam sanırsın. ’Metehan bu dünyanın her yerinde bir haberdir, seni yadırgadım ’ dedi. O dünyanın hiçbir yerinde haber değildir sen de adam değilsin. Bunlar ağır geliyor ama ben bir şehit yakının kendisini yerden yere atarken zoomlamanın ve bunu haberlerde vermenin çok büyük haysiyetsizlik olduğunu düşünüyorum. Bunun bilgisini verenin ise en birinci şerefsiz olduğunu düşünüyorum. Ama sen gidip çekmemeyi öğreneceksin. ABD’de, İngiltere’de yapamazsın bunları..."

METEHAN DEMİR’İN ATLADIĞI DETAY
Ancak bu sözleri sarf eden Metehan Demir’in atladığı önemli bir detay vardı. Şehit haberleri sonrası medyada bu olayla ilgili en çok görüntüyü çeken ve haber kanallarına servis eden Doğan Haber Ajansı’ydı.

Dün bütün haber kanallarında yayınlanan şehit haberlerine Kanal D Ana Haber’de Mehmet Ali Birand da geniş yer verdi. Metehan Demir de Doğan Grubu’na ait olan Hürriyet gazetesinin Ankara temsilcisi..