Televizyon
19 Mar 2014 17:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:00

Metehan Demir'den bir özür daha! Kendisinden bile özür diledi!

Egemen Bağış ile Metehan Demir arasında geçtiği iddia edilen ve Kur'an ile dalga geçtiği öne sürülen ses kaydı ile ilgili Metehan Demir bir kez daha özür diledi.

Eski Bakan Egemen Bağış'la yaptığı telefon görüşmesi internete düşen gazeteciMetehan Demir,  Twitter hesabından bir açıklama daha yaptı. Demir, açıklamasında seskaydında geçen ifadeleri için bir kez daha özür diledi.

BU KEZ KENDİSİNDEN BİLE ÖZÜR DİLEDİ!

Metehan Demir bu ülkede yıllardır önyargı ve düşmanlığın bitmesi için mücadele veren biri olduğunu belirterek “sağduyu ve vicdanlara açıklamamdır” diyerek şu açıklamayı yaptı:

Beni yıllardır tanıyanlar da bilir ki hayatımda dinimize ve Kur'an'a en ufak bir saygısızlık yapmadım. Haddime de olamaz. Her alanda mağduriyetin giderilmesi için mücadele ettim. Oynanmış da olsa bu kayıtta da bir hakaretin olmadığını göreceksiniz. Aksine tövbe ifadesi yer alıyor. Tabii ki bunların hiçbiri benim mizacım için bahane olamaz. Tam dinlemeden eleştirenlerce kullanmadığım ifadeler üzerinden bir infaza maruz kalsam da iki kişi arasında özel bir konuşmada yine de haddimi aşan ifadeler kullanmış olabilirim. Bu nedenle hassasiyet gösteren herkesi de saygıyla karşılıyorum. Yine de başta beni sevenlerden güvenenlerden kendimden herkesten özür dilerim...

BU SABAH EKRANA ÇIKMADI

Hafta için her gün saat 09:00 CNN Türk’de ekranlara gelen Parametre programının ‘daimi’ konuğu Metehan Demir dün akşam sızdırılan ses kayıtlarından sonra bugün canlı yayına çıkmadı. Demir'in dün yayınlanan tapeler sebebiyle mi yoksa başka bir nedenle mi programa katılmadığı bilinmiyor.

İLK ÖZRÜ DÜN GECE DİLEMİŞTİ

Metehan Dmeir, kayıtların internete sızdırılmasından sonra ilk açıklamayı dün gece yapmış ve özür dilemişti.

İşte o açıklama;

Farklı zamanlarda Arapça konuşan Alman taklitleri dahil farklı konuşmalarımı gizlice dinleyip montajlayanları Allaha havale ediyorum. İllegal yollarla insanları dinleyip onları haşa din düşmanı gibi gösteren haysiyet cellatlarının kimsenin Allah sevgisini ölçme hakkı yoktur.
Yine de montajlı ifadeler dahil hassasiyet gösteren herkesten özür dilerim.Bu milletten de elbet birgün birileri özür dileyecektir.
“Ey iman edenler, herhangi bir fâsık size bir haber getirirse, onu iyice tahkik edin, doğruluğunu araştırın.”
“Yoksa, gerçeği bilmeyerek, birtakım kimselere karşı fenalık edip sonra yaptığınıza pişman olursunuz. Hucurat Suresi 6.”