Gündem
27 Ara 2016 12:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:18

Mete Yarar’a silahlı saldırıya 30 yıla kadar hapis istemi!

Mete Yarar'a silahlı saldırı soruşturması kapsamında Yarar'a ateş eden 4 şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlandı.

‘Güvenlik uzmanı’ Mete Yarar’a silahlı saldırıyla ilgili olarak dört şüpheli hakkında 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

DHA’nın ‘Mete Yarar’a silahlı saldırı alacak verecek yüzünden olmuş’ başlıklı haberine göre oğlunun mimarlık ofisinin eski ortaklarıyla buluşan Yarar, bu kişilerden borçlarını ödemesini istedi. Borçlular, Yarar’dan oğluna daha önce verdikleri iki adet 40 bin, bir adet de 20 bin liralık senedi göstermesini istedi. Senetleri Yarar’ın elinden alıp kaçmaya çalışanlardan biri, altı el ateş etti. Yarar da kovalamaca sırasında havaya iki el ateş açtı.

‘Komplo kuruldu’

Yarar, ifadesinin ardından kendisine ‘komplo’ kurulduğunu söyleyerek şunları kaydetmişti: “Bir alacak verecek mevzusu gibi gösterdiler. Ortada böyle bir dava yok, benimle alakalı bir şey yok. Herifler öyle tuzak kurdular. İşin ilginç tarafı, bu olay sırasında ben silahıma erken davranmış olsaydım, alacak-verecek davasından adam vurmuş olacaktım. Eğer ben silahıma davranmış, adam bana ateş etmiş olsaydı; ‘Mete Yarar alacak verecekten vurulmuş’ olacaktı. Bundan daha güzel bir tuzak, komplo kurulamaz.”

Yarar’a ateş eden Erkan Biçer ve arkadaşı Volkan Öner  ‘yağma’ ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından 5 Eylül tarihinde tutuklanmıştı.

‘Örgüt üyeliği’ soruşturmasına takipsizlik

İkisi tutuklu dört şüpheli hakkında ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘kasten öldürmeye azmettirme’, ‘mağdurun bir senedi vermeye mecbur edilmesi suretiyle yağmaya azmettirme’, ‘mağdurun bir senedi vermeye mecbur edilmesi suretiyle silahla ve birden fazla kişi ile birlikte yağma’ suçlarından toplamda 19’ar yıldan 30’ar yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı.

Yarar’ın iddiaları üzerine şüpheliler hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan başlatılan soruşturmada ise takipsizlik kararı verildi.

19’ar yıldan 30’ar yıla kadar hapis istemi

Yarar’ın oğlu Gurur Zafer Yarar’ın eski ortakları şüpheliler Gökhan ve Gölalp Kulöz’den alacaklı olduğu 100 bin lira para ve günü geçmiş senetlerin tahsil edileceği belirtilerek şüpheliler Biçer ve Öner tarafından kafeye çağrıldığı anlatılan iddianamede, Yarar’ın incelemek üzere senetleri Biçer’e verdiği, şüphelilerin yağmaladığı senetlerle birlikte ayrılmaya çalışarak Yarar’ı tehdit ettikleri ifade edildi.

Yarar’ın şüphelilerin arkasından kafenin dışına doğru çıkmak için hareketlendiğinin anlatıldığı iddianamede, bu esnada şüphelilerden Biçer’in silahıyla Yarar’a doğru iki el ateş ettiği, ancak mermilerin Yarar’a isabet etmediği ve şüphelilerin olay yerinden kaçtığı belirtildi.

İddianamede, Gökalp ve Gökhan Kulöz’ün azmettirme iradesi ile Erkan Biçer ve Volkan Öner’in birlikte Mete Yarar’ı ‘kasten öldürmeye teşebbüs ettikleri’ ve ‘silahla senet yağması’ suçlarını işlediklerine dair delile ulaşıldığını anlattı.

Mete Yarar kimdir?

1984 yılında Kara Harp Okulu’ndan piyade teğmen olarak mezun olduktan sonra, 20 yıl boyunca Silahlı Kuvvetler’in çeşitli birimlerinde görev yapan Yarar, 2004 yılında Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan binbaşı rütbesindeyken ordudan ayrıldı. TSK’da 10 yılı aşkın bir süre sınır ötesi operasyonlarda yer alan Yarar, şu anda ‘güvenlik uzmanı’ olarak çalışıyor.

Karar gazetesi yazarı Yarar, aynı zamanda çeşitli medya kuruluşlarında analizler yapıyor.