Gündem
29 Ağu 2016 17:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:30

Mete Yarar'a silahlı saldırının sebebi belli oldu!

Mete Yarar olayın ardından Twitter hesabına yazdığı yazıda 'Şu an iyiyim. Merak etmeyin" demişti.

Kadıköy, Suadiye'de 12.00 sıralarında meydana gelen olayda Mete Yarar tartıştığı kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı. Emniyet kaynaklarına ulaşan ilk bilgilere göre tartışma sırasında iki kişi silahlarını çekerek Mete Yarar'a ateş etti, Mete Yarar da silahını çekerek onlara karşılık verdi.

Edinilen ilk bilgilere göre, olay bir terör saldırısı değil. Mete Yarar'a, mimar olan oğlunun alacağı için gittiği kafeteryada, borçlular tarafından 6 el ateş edildiği tespit edildi.

Bir görgü tanığı ise saldırıyı 1 kişinin gerçekleştirdiğini, bu kişinin Yarar'la aynı masada oturduğunu kaltıkları sırada silahını yöneltip tetiğine bastığını ama silahın ateş almadığını Yarar'ın da bu kişiyi kovaladığını söyledi.

POLİS OLAY YERİNDE İNCELEME YAPIYOR

Olay yerine gelen polis, saldırının yaşandığı bölgeyi güvenlik şeridiyle çevirdi. Olay yerinde boş ve dolu kovanların yerde olduğu, bunların delil listesi için numaralandırıldıkları görüldü.

2 KİŞİ KAÇTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri olayın çok yönlü soruşturulduğunu söyledi. Öte yandan Mete Yarar Twitter hesabına yazdığı yazıda 'Şu an iyiyim. Merak etmeyin" dedi.

SALDIRININ NEDENİ BELLİ OLDU

Kadıköy, Suadiye'de bir kafetarya'da meydana gelen olay, görgü şahitleri ve polis soruşturmasına göre şöyle gelişti.

Güvenlik uzmanı Mete Yarar'ın oğlunun Suadiye'de bulunan mimarlık ofisinde eski ortağından alacağı olduğu tespit edildi. Buna karşılık borçuluların 2 adet 40 bin, 1 adet de 20 bin liralık senet verdikleri öğrenildi. Olay günü sabah saatlerinde arayan borçlular, parayı vereceklerini ve senetlerin getirilmesini istedi. Oğlu yerine buluşmaya kendisi giden Mete Yarar, iki kişiyle bir süre görüştü. Bu sırada şüpheliler senetleri görmek istedi. Mete Yarar'ın elinden senetleri alan şüphelilerin, masadan hızla kalkarak kaçmaya kalktıkları, bu sırada birinin silahını çekerek 6 el ateş ettiği tespit edildi. Mete Yarar'ın da kovalamaca sırasında iki el havaya ateş ettiği belirlendi.

Olaydan sonra Mete Yarar'ın Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Kimlikleri tespit edilen kaçan iki şüphelinin yakalanması için çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.
ETİKETLER
#saldırı #mete yarar