Gündem
14 Kas 2020 13:29 Son Güncelleme: 14 Kas 2020 13:33

Mesut Komiser işçi sınıfının yanında: "14 sene bekledik, 14 saniye bekleyemeyiz"

Tiyatro sanatçısı Şevket Çoruh, kıdem tazminatı ve ücret alacakları için Ankara’ya yürümek isteyen Ermenekli ve Somalı madencilere destek verdi...

Tiyatro sanatçısı Şevket Çoruh, kıdem tazminatı ve ücret alacakları için Ankara’ya yürümek isteyen Ermenekli ve Somalı madencilere, "14 sene bekledik, 14 saniye bekleyemeyiz' diyorlar. Madencinin hakkını verin, ölüm ve kıdem tazminatlarını ödeyin. Gasp edilen haklarını geri verin. Bu onurlu mücadelelerinde maden işçilerinin yanındayım, madenciyle yürüyorum" diyerek destek verdi.

Sanatçı Çoruh, kıdem tazminatı ve ücret alacakları için Ankara'ya yürümek için tekrar harekete gelen Somalı ve Ermenekli maden işçilerine yayımladığı video ile destek verdi. Soma ve Ermenek maden işçilerinin direndiğini söyleyen Çoruh, "Uzun zamandır evlerine dönmeden Ankara'ya doğru yürüyorlar. Saldırıya uğradılar, gözaltına alındılar ama durmadılar" dedi.

Madencilerin “14 sene bekledik, 14 saniye bekleyemeyiz” sözlerine atıfta bulunan Çoruh, "Madencinin hakkını verin, ölüm ve kıdem tazminatlarını ödeyin. Gasp edilen haklarını geri verin. Bu onurlu mücadelelerinde maden işçilerinin yanındayım, madenciyle yürüyorum" diyerek destek oldu.