Medya
07 Şub 2012 12:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:18

''MESELE BASINA DAVA AÇMAK DEĞİL SAYIN BÜYÜKANIT, MESELE ...''

Milliyet yazarı Melih Aşık, Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın basına dava açmasına ilginç bir yorum getirdi!

Yakıcı bir kripto

Emekli Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, avukatı aracılığıyla “asılsız ve esef verici yayınlara” karşı yasal yollara başvuracağını açıkladı.

Ergenekon sanığı olarak Silivri’de tutuklu olan Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ın ortaklaşa yazdığı “Sızıntı” adlı kitaptan sızan kriptonun (şifreli mesaj) muhtevasından son yazımızda söz ettik... 21 Kasım 2008 tarihinde Ankara’dan Washington’a geçilen telgrafın bir yerinde Yaşar Büyükanıt’ın kızının özel hayatına ilişkin çirkin bir cümle de yer alıyordu.

Büyükanıt basına elbet dava açabilir. Açabilir ama meselenin bam teli basının olayı yazması değil...

Bakınız o kriptoda ne diyor:
“Hukuk ataşesinin doğrudan isteğine cevap vererek Türk Emniyeti, 21 Kasım’da Elçiliğe görsel materyallerin de yardımıyla AKP Hükümeti’ni devirmek için komplo kurduğu öne sürülen varlığı şüpheli Ergenekon grubuyla ilgili soruşturmaları hakkında kapsamlı bir brifing verdi...”

Sorgulanması gereken emniyet görevlilerinin elçiliğe kimin izni veya emriyle gittikleri, neden yürüyen bir davanın sanıklarını isim vererek suçlu gibi gösterdikleri... Büyükanıt’a şantajı kimin veya kimlerin düzenlediği olmalıydı...

CHP Milletvekili Atilla Kart bu soruları geçen eylül ayında Başbakan’a sormuş hâlâ yanıt alamamış.


Melih AŞIK / MİLLİYET