Kültür Sanat
02 Ara 2022 12:01 Son Güncelleme: 02 Ara 2022 12:04

MESAM'da Recep Ergül devrimi

MESAM 10. Olağanüstü Genel Kurulunda, başkan Recep Ergül'ün önerdiği bütün yönerge ve önergeler yüzde 95’in üzerinde rekor oylarla kabul edildi.

MESAM dün Şişli Grand Cevahir Otel’de 10. Olağanüstü Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Divan oylamasını, Başkan Recep Ergül'ün adayı Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mustafa Kul, Ahmet Kaya’nın ağabeyi Mustafa Kaya, Zeynep Başkan ve Salih Güngör'den oluşan Divan Heyeti oy birliği ile kazandı.

951 asıl üyenin oy kullandığı genel kurulda Başkan Recep Ergül'ün önerdiği bütün yönerge ve önergeler yüzde 95’in üzerinde rekor oylarla kabul edildi.

Genel Kurulun en ilginç anı ise Başkan Ergül'ün konuşması sırasında yaşandı. Ergül, bir kaç haftadır çektiği videolarla, çok yorulduğunu ve görevi bırakabileceğinin sinyallerini veriyordu.

Genel kurul açış konuşmasında da istifa edebileceğini belirten Ergül'ün konuşması genel kurulun tamamı tarafından kesildi. Tüm üyeler Recep Ergül’ün görevi bırakmasına karşı çıkarak "Hayır istifa edemezsin, bizi bırakamazsın" şeklinde karşı çıkarak lehte lehine tezahüratta bulundu.

Yapılan oylamada MESAM’ı daha da ileriye taşıyacak bütün yönerge ve önergeler rekor oylarla kabul edildi.