Mesai saatleri ile ilgili dikkat çeken detay! Kısalıyor derken uzayacak mı?

Mesai saatlerinin kısaltılması Türkiye’nin gündeminde önemli bir yer kaplarken SGK Uzmanı Emin Yılmaz milyonlarca çalışanın ilk kez duyacağı detayları tek tek sıraladı. Uygulamanın işleyişinde hak kaybı yaşanmaması için 4 günlük çalışma süresinde mesai saatlerinin 1-1,5 saat uzatılabileceğini ve 3 gün izne böylece yer açılabileceğini dile getirdi. Çalışma saati düzenlemesinin avantaj ve dezavantajlarını da anlatan uzman, maaşlarda kayıp olmayacağının altını çizdi.

Mesai saatleri ile ilgili dikkat çeken detay! Kısalıyor derken uzayacak mı? - Sayfa 1

4 gün çalışmaya geçen ülkeler arasında İngiltere, Hollanda, İspanya, İsveç, Portekiz, Danimarka, Belçika, Finlandiya, İzlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri bulunuyor. 4 gün çalışma denemesi yapan ülkeler arasında ise ABD, Almanya, Kanada, İsviçre ve Avustralya yer alıyor. Mesai saatlerinin azaltılması konusu listedeki bu ülkelerin değil Türkiye’nin de gündemine geldi.

112
Mesai saatleri ile ilgili dikkat çeken detay! Kısalıyor derken uzayacak mı? - Sayfa 2

İLK UYGULAMA HAYATA GEÇTİ

Türkiye'de 32 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren mesai saatleri düzenlemesi ile haftalık 45 saat olan çalışma saatlerinin 35-40 saate indirilmesi ve 21 yıllık iş kanununun değiştirilmesinin söz konusu olduğu iddia edilmişti.

212
Mesai saatleri ile ilgili dikkat çeken detay! Kısalıyor derken uzayacak mı? - Sayfa 3

Hatta ilk adım Mezitli Belediyesi'nden gelmiş, imzalanan protokol ile haftalık çalışma süresi 45 saatten 40 saate indirilmişti.

312
Mesai saatleri ile ilgili dikkat çeken detay! Kısalıyor derken uzayacak mı? - Sayfa 4

BAKAN IŞIKHAN: ‘DİKKATE ALMAYIN’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, “Bakanlık tarafından bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberleri dikkate almayın" demişti. SGK Uzmanı Emin Yılmaz  canlı yayınında mesai saatlerine ilişkin herkesin en çok merak ettiği konulara değindi. İşte Yılmaz’ın açıklamalarından öne çıkanlar…

412