Magazin
30 Mayıs 2013 11:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

MERYEM UZERLİ'YE 1 MİLYON DOLARLIK CEZA TEHDİTİ!

Muhteşem Yüzyıl'ın çekimlerini bırakıp Berlin'e dönmesi Meryem Uzerli'ye pahalıya patladı.

Meryem Uzerli’nin yaptığı anlaşmada yer alan 1 milyon dolarlık cezai şartın yanı sıra oyuncunun Tim’s Production’dan izinsiz 5 yıl boyunca Türkiye’de iş yapamayacağı ortaya çıktı.
 
Muhteşem Yüzyıl’ın çekimlerini bırakıp Berlin’e dönmesi Meryem Uzerli’ye pahalıya patladı. Dizinin yapım şirketi Tim’s Production’ın patronu Timur Savcı ile Uzerli arasında yapılan anlaşmanın 1 milyon dolarlık cezai şartının yanı sıra ağır bir maddesi daha olduğu ortaya çıktı. Buna göre Uzerli, sözleşme süresi bittiği tarihten itibaren de 5 yıl boyunca şirketten izinsiz hiçbir iş yapamayacak. Bu Uzerli’nin yasal haklarını kullanmayı düşünen Savcı, izin vermezse Türkiye’de iş yapamayacağı anlama geliyor.
 
Uzerli yerine yaşlanmış haliyle yeni sezonda Vahide Gördüm ile çalışmayı planlayan Savcı, bir haftadır süren sessizliğini bozdu ve dün konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada kendileriyle iletişimi kesen Uzerli yüzünden çok zor durumda kaldıklarını belirtti. Bir başrol oyuncusunun, sezonun sonuna gelirken sağlık sorunlarını bahane ederek, seti terk etmesini bir toplumsal mesele olarak görmediklerini de belirten Savcı, “Durumun bu hale getirilmesinden son derece rahatsızız. Bizce ‘kol kırılır, yen içinde kalır” dedi.