Gündem
01 Haz 2013 21:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

MERYEM UZERLİ'NİN ÜCRETİ TBMM GÜNDEMİNDE!

Muhteşem Yüzyıl yapımcısı Timur Savcı'nın açıklamalarından sonra TBMM, ünlülerin aldığı ücretleri inceleyecek.

Muhteşem Yüzyıl'ı yarıda bırakarak yurt dışına kaçan Meryem Uzerli yeni bir tartışmayı başlatırken, dizi oyuncularının aldığı ücretler TBMM gündemine taşındı.
 
CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, dizi oyuncularının aldığı astronomik rakamlara dikkat çekerek, ünlü oyuncuların aldıkları ücretlerin gerektirdiği ölçüde vergi ödeyip ödemediklerini sordu. Tanrıkulu ayrıca konser sahneleri ve dizi setlerine vergi denetmeni gönderilip gönderilmediğini sordu.
 
CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, dizi oyuncularının aldığı yüksek ücretlere işaret ederek şöyle dedi:

ÜNLÜLER VERGİ BORÇLARI

- Asgari ücretten vergi alındığı, emekli olmasına karşın zor hayat şartları karşısında çalışmak zorunda kalan emeklilerden bile kesinti yapılan Türkiye'de sinema ve müzik sanatçılarının konser ve dizilerde aldığı yüksek ücretler kamuoyuna yansımıştır.
- Dizi başına 60 bin TL, 45 bin TL 40 bin TL ve 20 bin TL gibi ücretlerin alındığı ve bu ücretlerin sadece bir bölüm için sanatçılara ödendiği ifade edilmiştir.
- Bu kapsamda bu sanatçılar ne kadar vergi ödemiştir? Sanatçıların vergi borçları konusunda ne gibi işlemler yapılmıştır?
- Konser ve dizi setlerine vergi denetmeni gönderilmekte midir? Gerekli denetim yapılmakta mıdır?
- Vergi rekortmenleri sıralamasına hangi sanatçılar girmiştir? Vergi rekortmeni sıralamasına sanatçıların girememesinin sebebi nedir?
 
Habertürk