Magazin
11 Oca 2016 11:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:17

Meryem Uzerli'den Muhteşem Yüzyıl itirafı!

Ünlü oyuncu Meryem Uzerli, kendisiyle ilgili yapılan 'Doku' adlı belgeselde Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili olay açıklamalarda bulundu.

Yeni dizisi Gecenin Kraliçesi ile ekranlara  dönen Meryem Uzerli’nin hayatı belgesel oldu.
Yaşamına dair bilinmeyenleri anlatan Uzerli’nin ‘Doku’ adlı belgeselinde ilginç başlıklar var. Konservatuvarı bitirdikten sonra birçok değişik meslekte çalışmak zorunda kalan Uzerli, “Bir ara çağrı merkezinde çalıştım. Tezgâhtarlık, garsonluk yaptım. Noel Baba kılığında çikolata dağıttığım oldu” diye konuştu.

"MUHTEŞEM YÜZYIL TUTMAZ DEDİM, HÜRREM'İ RÜYAMDA GÖRDÜM"

‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisiyle hayatının değiştiğini söyleyen oyuncu o günleri şöyle anlattı: “Ben aslında bu projenin taş çatlasın 6 hafta süreceğini düşünüyordum. Bunun birkaç yıl sürebileceği yönünde en ufak bir tahminim yoktu. Balkonda durmuş, İstanbul’a bakıyordum. Ve kendime, ‘Tamam, Hürrem Sultan. Cennettesin’ dedim. Sonuçta o tarihsel bir figür, gerçek bir insan. ‘Seni canlandırmamın senin için sakıncası var mı?’ diye sordum, sonra uyudum. Ve rüyamda onu gördüm. O gördüğüm rüyadan sonra bu projede yer almak istediğim kesindi artık.” Uzerli röportaj verirken ezan sesini duyunca duygulandı. Oyuncu, “Çocukken ezan kasette kayıtlıydı. Ve uyumama yardımcı oluyordu. Çünkü ezan sesi bana huzur veriyor” dedi.

"KARİYERİNİN ZİRVESİNDEYKEN ÇOCUĞUN SIRASI MI?"

Kızı Lara’ya hamile olduğunda yaşadıklarını anlatan Uzerli, “Hamileliğimi öğrendiğim zaman, Muhteşem Yüzyıl’ın 4. sezonunda oynamayacağım kesinleşmişti. İki arada kaldım. Pek çok kişi bana ‘Şimdi çocuk düşünmenin sırası mı? Tam da kariyerinin zirvesindeyken” dedi. Yapımcı Timur Savcı, kalkıp Berlin’e gelerek kararımda bana destek oldu” diye konuştu.