Spor
23 Eki 2016 20:18 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:35

Mersin Yenişehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı Uluslararası Satranç Turnuvası

- Türkiye Satranç Federasyonunun öncülüğünde düzenlenen turnuvada 12 ülkeden, 170 sporcu yer alıyor- Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tülay:- "Lisanslı sporcu sayımız 698 bine ulaştı. Yani futbol dahil tüm spor branşları içerisinde birinci sırada yer alıyoruz"



MERSİN (AA) - Türkiye Satranç Federasyonu tarafından organize edilen Mersin Yenişehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı Uluslararası Satranç Turnuvası başladı.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen turnuvanın açılışında, Türkiye'nin son dönemlerde satranç sporunda önemli başarılara imza attığını söyledi.

Yerel ve ulusal yönetimlerle işbirliği halinde çalışmaları sürdürdüklerini belirten Tülay, 2013 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yaptıkları protokolle Türkiye'deki tüm sevgi evlerine ve çocuk evlerine satranç sınıfları açıp, antrenör yetiştirdiklerini kaydetti.

Tülay, 16 bin ilkokul ve ortaokulda da satranç sınıfları açtıklarını ifade ederek, "Bugün lisanslı sporcu sayımız 698 bine ulaştı. Yani futbol dahil tüm spor branşları içerisinde birinci sırada yer alıyoruz. Geçtiğimiz ay Adalet Bakanlığıyla yaptığımız çalışmayla, hükümlü çocukların bulunduğu yerlere satranç sınıfları açmak için protokol imzaladık." diye konuştu.

Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nda 12 yaş kızlar kategorisinde Sıla Çağlar'ın altın madalya, 12 yaş erkekler kategorisinde Ekin Barış Özenir'in de birinciyle aynı dereceyle ikinci olduğunu anımsatan Tülay, "Küçük yaştaki çocuklarımızın olumlu geri dönüşlere baktığımızda, bu sporun ne kadar önemli ve gelecek vadeden bir branş olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirirken, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı ise kitleleri peşinden sürükleyen spor branşlarından birinin de satranç olduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, satranç tahtasında hamle yaparak turnuvayı başlattı.

Turnuvada Türkiye, Azerbaycan, Hindistan, Türkmenistan, İran, Rusya, Sırbistan, Gürcistan, Özbekistan, Ukrayna, Suriye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 170 sporcu yer alıyor.

Yaklaşık 50 bin lira ödül dağıtılacak olan turnuva ,29 Ekim Cumartesi günü sona erecek.