Ekonomi
09 Haz 2023 20:09 Son Güncelleme: 09 Haz 2023 21:28

Merkez Bankası'ndan Hafize Gaye Erkan uyarısı: "Hepsi sahte"

Dün gece Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan Hafize Gaye Erkan adına açılan hesapların sahte olduğu ortaya çıktı. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, Gaye Erkan'ın önümüzdeki günlerde hesap açacağı belirtildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığı'na atanırken; yerine Hafize Gaye Erkan getirildi. TCMB'de atama sonrası devir teslim töreni düzenlendi.

ERKAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Hafize Gaye Erkan, son 2 yılda yaptığı hizmetlerden dolayı Kavcıoğlu'na teşekkür ederek, "Zorlu bir süreci ekibinizle yürüttünüz. Güzel emekleriniz için teşekkür ediyoruz. Hem ülkemiz adına hem de Merkez Bankası'nın çalışanları adına bu desteğinizi, emeğinizi ve hizmetlerinizi her zaman minnetle hatırlayacağımı bilmenizi isterim. Cumhurbaşkanımıza da bu görevi şahsıma, ülke ve vatanımız adına beni layık gördükleri için çok teşekkür ediyorum. Minnettarım, onur duydum" ifadelerini kullandı.

MERKEZ BANKASI'NDAN SAHTE HESAP UYARISI

Merkez Bankası'ndan devir-teslim töreni sonrasında dikkat çeken bir uyarı geldi. İsmi ve fotoğrafları kullanılarak açılan ve paylaşımlar yapılan hesapların Başkan Erkan'a ait olmadığı belirtildi. Erkan'ın daha sonra hesap açacağı ve bilgisini kamuoyuyla paylaşacağı öğrenildi.