Merkez Bankası verisi zam oranını ele verdi! Uzman isim emekliye güzel haberi açıkladı

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı için ikinci ve kritik ipucu geldi. Milyonlar şimdiden yüzde 11.53’lük zammı garantiledi. Temmuz içinse hesaplar yapıldı. Emekli zammında asgari ücrete ara zam detayı ilk kez gündeme geldi. SGK Uzmanı İsmail Sevinç, “Bunu arttırmazsa emekliye standart vereceği ücreti de vermekte zorlanır. Sadece iyileştirme değil işleri yürütme için de gerekiyor” dedi. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Merkez Bankası verisi zam oranını ele verdi! Uzman isim emekliye güzel haberi açıkladı - Sayfa 1

Emekli maaşı zammı yılda iki kez 6 aylık enflasyon rakamlarına göre yeniden belirleniyor. Şubat ayından SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 11,53 olarak netleşti. Merkez Bankası’nın tahminine göre 6 aylık zam oranı için rakam da ortaya çıktı. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak? Kim ne kadar maaş alacak?

112
Merkez Bankası verisi zam oranını ele verdi! Uzman isim emekliye güzel haberi açıkladı - Sayfa 2

ASGARİ ÜCRETE ‘ARA ZAM YOK’ DEDİLER

Asgari ücret zammı belirlenirken 2024 yılı için bir kez artış yapılacağı ifade edilmişti. Enflasyon yükselirken ‘asgari ücrete ara zam gelecek mi?’ sorusu bir kez daha gündeme gelmişti ki açıklamalar da peş peşe yapıldı. Asgari ücretli çalışanların ve emeklilerin seçim öncesi bir beklentisinin olduğuna ve bu konuda yeni bir gelişme yaşanıp yaşanmayacağına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Olabildiğince elimizdeki tüm imkanları kullanarak bu konularda adımlar attık. Önümüzdeki dönemlerde de ekonomimiz büyüdükçe, geliştikçe, istikrarımız meyvelerini vermeye devam ettikçe emeklilerimiz başta olmak üzere bütün kesimlere dönük yine aynı yaklaşımımızı devam ettireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

212
Merkez Bankası verisi zam oranını ele verdi! Uzman isim emekliye güzel haberi açıkladı - Sayfa 3

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekip Avdagiç ise hükümetin açıklamaları doğrultusunda bütçelerini yılda 1 kez zam olacak şekilde hazırladıklarını dile getirdi.

312
Merkez Bankası verisi zam oranını ele verdi! Uzman isim emekliye güzel haberi açıkladı - Sayfa 4

“İYİLEŞTİRME DEĞİL İŞLERİ YÜRÜTME İÇİN DE GEREKİYOR”

Ancak uzmanlar farklı görüşte. Emekli maaşı Temmuz 2024 zammı için asgari ücrete ara zammın kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Sosyal Güvenlik Uzmanı İsmail Sevinç, “Devletin gelire ihtiyacı olacak. Asgari ücrete artış demek devletin kasasına da para girmesi demek. Çünkü para topluyor. Bunu arttırmazsa emekliye standart vereceği ücreti de vermekte zorlanır. Sadece iyileştirme değil işleri yürütme için de gerekiyor” dedi.

412