Gündem
18 Mar 2015 17:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:08

Merkez Bankası eski başkanı MHP'den aday oldu!

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, MHP'den milletvekili aday adayı oldu.

 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'nde ekonomi danışmanlığını da yapan, Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, bugün MHP'ye resmen adaylık başvurusunda bulundu.

AÇIKLAMA GELDİ

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu söyledi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, MHP Genel Merkezi'ne giderek 7 Haziran genel seçimlerinde aday adaylığı için müracaatta bulunduğunu kaydetti.

Durmuş Yılmaz, "Yarım saat önce adaylık başvurumu yaptım. Aday adaylığımın hangi ilden değerlendirileceği henüz net değil. Daha sonra ayrıntılı açıklamada bulunacağım" dedi.

Daha önce adaylık için ismi geçen Yılmaz, ''Siyaset benim kaldırabileceğim bir yük değil. Gergin ve kavgalı ortamda siyaseti düşünmüyorum. Ancak yine de düşünmek için zaman var'' demişti.

BABA HABERAL ADAY OLMADI, OĞUL HABERAL MHP ADAYI
MHP'de yaşanan bir başka önemli adaylık başvurusu ise, halen CHP milletvekili olan, ancak 7 Haziran seçimleri için partisine adaylık başvurusunda bulunmayan Mehmet Haberal'ın oğlundan geldi.
Haberal'ın oğlu Erkan Haberal, MHP'ye resmen adaylık başvurusunda bulundu.

ÜMİT ÖZDAĞ DA ADAY
MHP'de dikkat çeken bir başka aday adayı ise, Ümit Özdağ.

Bir dönem MHP'de Devlet Bahçeli'ye karşı genel başkan adayı olarak yarışa giren, daha sonra MHP'den ihraç edilen Özdağ, 2010 yılında yeniden partiye geri dönmüştü.
Özdağ da MHP'den adaylık başvurusunda bulundu.