Dünya
30 Haz 2021 12:48 Son Güncelleme: 30 Haz 2021 13:03

Angela Merkel’in neden AstraZeneca aşısı olduğu ortaya çıktı!

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in kendi ülkesinde üretilen BioNTech aşısı yerine neden AstraZeneca aşısı olduğu ortaya çıktı.

Koronavirüse karşı aşı üreten firmaların bulunduğu nadir ülkelerden biri olan Almanya’da bugüne kadar 30 milyon doza yakın aşı yapıldı. Bu aşıların çoğunun BioNTech aşısı olduğu belirtilirken Almanya Başbakanı Angela Merkel’in 16 Nisan 2021’de AstraZeneca aşısı olması çok konuşulmuştu. Merkel, ikinci doz aşı tercihini ise 22 Haziran’da Moderna’dan yana kullandı.

ARALARINDA 10 EURO FARK VAR

Yeniçağ’dan Tolga Şahin’in haberinde yer alan iddiaya göre Almanya’da şu an aşı randevusu almaya çalışan vatandaşlara depolarda BioNTech aşısının olmadığı onun yerine AstraZeneca aşısı olabilecekleri söyleniyor. Bunun nedeni olarak da BioNTech aşısının 13 Euro, AstraZeneca aşısı ise 3 Euro olması nedeniyle hükümetin AstraZeneca aşısını tercih etmesi gösteriliyor.

ASTRAZENECA'YA YÖNLENDİRME KAMPANYASI

Alman hükümetinin aşı tedarikinde ucuz aşı olan AstraZeneca’yı tercih etmeye yöneldikleri iddia edilirken yine iddialara göre Merkel bu süreçte AstraZeneca aşısı olarak halkı bu aşıya yöneltmeye yönelik bir kampanya izledi.