Televizyon
06 Mayıs 2021 13:42 Son Güncelleme: 06 Mayıs 2021 13:51

Merdan Yanardağ’dan ‘elleri arkada’ protesto

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Dr. Merdan Yanardağ aynı kanalda sunduğu ve yorumlarda bulunduğu 18 Dakika programını ellerini arkasında kavuşturmuş bir şekilde yürüyerek açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'türbede ellerini arkasında kavuşturduğu' için açılan soruşturmayı Prof. DR. Emre Kongar'la birlikte sunduğu 18 Dakika programında masaya yatıran Dr. Merdan Yanardağ protestosunu programın giriş kısmında sergiledi.

Yanardağ'ın elleri arkada bağlı bir şekilde stüdyoya girdiğini gören Prof. Dr. Emre Kongar ise bu görüntüye göndermede bulunarak 'Öldüm de gömüldüğüm türbemi ziyaretiniz sırasında saygıda mı bulunuyorsunuz yoksa bir saygısızlık mı yapıyorsunuz?' diye sordu. Kongar sözlerini; "Yoksa bu kutsal stüdyoya saygısızlık mı ediyorsunuz?" şeklinde sürdürdü.

Dr. Merdan Yanardağ ise yaptığı protestoyu şu sözlerle açıkladı:

"Ellerini arkasına bağladı diye bir Belediye Başkanı'na açılan davayı protesto etmek için böyle geldim. Yaşanan böylesi bir saçmalığı ortaya koymak istedim. Bir insan türbede böyle yürüdü diye bir soruşturma başlatmak çöküşün işaretidir. Kaldı ki görüntüler iddia edildiği gibi Fatih'in türbesinde değil Gülbahar Hatun'un türbesinde çekildi."