Gündem
25 Ağu 2013 12:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:22

MERDAN YANARDAĞ'A SIRRI SÜREYYA ÖNDER'DEN TEPKİ!

Yurt Gazetesinin yayın yönetmeni Merdan Yanardağ'ın aldığı cezaya BDP'li Sırrı Süreyya Önder'den tepki geldi..

Ergenekon davasından 10 yıl 6 ay hapis cezası verilen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'a BDP milletvekillerinden destek geldi. BDP'li Sırrı Süreyya Önder, kararın politik bir karar olduğunu söyleyerek “Merdan, bu ülkenin en omurgalı aydın ve muhaliflerinden birisidir” dedi.

MERDAN OMURGALI VE AYDIN BİR MUHALİFTİR

Yurt gazetesine konuşan BDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Yanardağ'ın eski çalışma arkadaşı ve aynı zamanda yakın dostu olduğunu hatırlattı. Önder, Merdan Yanardağ'ı sahiplendiği açıklamasında şöyle dedi:

Merdan'la ilgili verilen kararı politik ve hasmane bir yaklaşım olarak görüyorum. Bunun Yargıtay aşamasında açıklığa kavuşmasını umuyor ve diliyorum ama buna dair umudum son derece zayıf. Merdan benim arkadaşım ve beraber çalıştım. O bu ülkenin en omurgalı aydın ve muhaliflerinden birisidir. Sadece bir aydın duruşuyla da sınırlı değildir. Ülkenin sorunlarına dönük ciddi bir perspektif geliştirme çabası içerisinde olan da bir kardeşimiz. Yargının siyasallaşması ve siyasetin yargısallaşması bu tür kararların yaygınlaşmasına, neredeyse istisna olmasına yol açtı. Geçecektir bugünler...

"GAZETECİLERİ SUSTURMAK İSTEDİLER"

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de Merdan Yanardağ'a verilen cezayı kınadı. Tuncel, “Ergenekon davası Türkiye'de önemli bir fırsat olabilirdi. Özellikle 90'lı yıllarda yaşanan savaş suçlarının ortaya çıkarılması, Türkiye'nin aydınlık geleceğe kavuşması için geçmişteki karanlıklarla hesaplaşması olabilirdi” dedi. Ergenekon davasının başka bir noktaya evrildiğini söyleyen Tuncel, “Bazı gazetecileri ve kesimleri de içine alarak, başka bir noktaya çekildi. Siz adaleti gerçek anlamda sağlamazsanız, suçluyu ve suçsuzu ayırt edemezseniz. Gerçek anlamda bu, kafa karışıklığına neden olur. Bu dava da bilerek bu hale getirildi. Ergenekon davası Türkiye'de yargı açısından iyi bir sınav olmadı” diye konuştu.