Polemik & Kulis
17 Ara 2021 07:25 Son Güncelleme: 17 Ara 2021 07:27

Meral Akşener’le ilgili çarpıcı Kılıçdaroğlu kulisi! ‘Uyarı mesajı gönderdi…’

Ahmet Takan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun “İttifak kabul ederse adaylık konusunda, bundan onur duyarım” sözlerinin İYİ Parti'de bulduğu karşılığı değerlendirdi.

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugün kaleme aldığı yazısında, Kılıçdaroğlu'nun adaylık söyleminin ardından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı'nın BBC Türkçe'ye yaptığı değerlendirmeyi köşesine taşıdı. Paçacı'nın kendileri için önemli olan noktanın Kılıçdaroğlu’nun “ittifak ortaklarının kararına” vurgu yapması olduğuna işaret ettiğini kaydetti.

Takan, Kılıçdaroğlu'nun adaylık söylemi üzerine İYİ Parti lideri Akşener'in partisinin tüm yetkili organlarına bir uyarı mesajı gönderdiğini de söyledi.

Ahmet Takan’ın ‘Meral Akşener: Karar ortak masada alınacak…’ başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

İYİ Parti lideri Meral Akşener, önceki gün (Çarşamba) akşamı, partisinin tüm yetkili organlarına,  Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “İttifak kabul ederse adaylık konusunda, bundan onur duyarım…” açıklamasına karşılık takınılacak tavır ve kamuoyuna yapılacak açıklamalar konusunda bir uyarı mesajı gönderdi.

İYİ Parti’de “dil birliğinin sağlanması” maksadıyla gönderilen mesajda, “Meral Akşener’in Millet İttifakı konusunda hassasiyeti ve dikkati çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı adaylığı dahil sorulara verilecek cevaplara” vurgu yapıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık açıklamaları ile ilgili özel parti içi mesajda en çarpıcı cümleler şöyle:

“Tüm Genel Başkanların Cumhurbaşkanlığı gibi onurlu makama aday olmaları hakkıdır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi Millet İttifakı’nın adayının belirleneceği yer zamanı geldiğinde Genel Başkanların kuracağı masadır. Türkiye’nin 13’ncü Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın Genel Başkanlarının bir araya geleceği masada belli olacaktır. ”

Meral Akşener’in özel mesajının diğer çarpıcı bölümlerini ise şöyle özetleyebilirim:

“İYİ Parti olarak Millet İttifakı iktidarının, ucube sistem yüzünden önü tıkanan ülkemizin çıkış yolu olduğuna inanıyoruz. Milletin teveccühü ile Millet İttifakı adayının 13’ncü Cumhurbaşkanı olacağına inanıyoruz.

İktidar ve medyasının Millet İttifakı adayının ilanı konusunda ısrarı siyasi bir kurnazlıktır. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz.

Cumhur İttifakı temenni ötesinde kendi adayını ilan etmişse de bu siyasi tuzak işe yaramayacaktır.”

İşte, Meral Akşener’in merakla beklenen cevabı ve tavrı böyle; “Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını  Genel Başkanlar birlikte belirleyecek”.

Ayrıca, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “tekil söylem”den çıkması İYİ Parti’de olumlu bir hava yarattı. Kılıçdaroğlu’nun kendini öne alarak yaptığı çıkışların partisi içindeki çekişmeler yüzünden kamuoyuna yansıyan olumsuz havayı da kıracağı düşünülüyor.

Meral Akşener’in duruma müdahale edip, parti içi yayınladığı özel mesajdan benim çıkardığım sonuçlar ise:

-Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini çürüten bir şey değil ama aynı zamanda destek de değil.

– Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda henüz bir anlaşma yok, karar verilmiş değil.

Yazının tamamı için tıklayın!