Medya
14 Şub 2022 09:54 Son Güncelleme: 14 Şub 2022 10:43

Meral Akşener’le ilgili çarpıcı ‘Ahlatlıbel’ kulisi! ‘En memnuniyetsiz görünendi…’

6 muhalefet partisi lideri, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine Ankara'da bir araya geldi. Halk TV yazarı İsmail Saymaz ise tarihi Ahlatlıbel Zirvesi'nin detaylarını yazdı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine, yuvarlak masa etrafında toplanan parti liderleri; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu oldu.

Tarihi zirvenin detayları ve masada konuşulanlar çok konuşuldu ve merak edildi. Halk TV yazarı İsmail Saymaz da muhalefet partisi liderlerinin zirvesini köşesinde değerlendirdi.

Ahlatlıbel Zirvesi'nin çok önemli olduğunu kaydeden ve "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' üzerinde mutabakata varıldı. Liderler 28 Şubat'ta mutabakat metnini açıklayacak"  diye yazan Saymaz, “Ahlatlıbel'de en memnuniyetsiz görünen İyi Parti lideri Meral Akşener'di. O gece pek konuşmadı” değerlendirmesini yaptı. Ardından ise çarpıcı kulis bilgilerini aktardı.

İsmail Saymaz’ın bugünkü köşesinden ‘İyi Parti memnun değil’ başlıklı bölüm şöyle:

“İyi Parti'nin bir ağır topuna ‘Neden?’ diye sordum.

Şöyle dedi:

‘Üzerinde anlaşılması gereken, sadece parlamenter sistem konusuydu. Ama öyle ileri noktaya taşıdılar ki, gelecekte problem olacak bir yapı inşa ettiler. Yeni partiler kendilerine alan açma mücadelesi veriyor. İleride istekler zirve yapar. Belli konularda anlaşmakta sıkıntı çıkar. Grup kurmaya kadar istekler var. Olması gereken, 'Parlementer sistemde anlaştık' demekti. Büyük anlam yüklendi.’

İyi Partili yetkili, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmak arzusundan ötürü bu aşamaya gelindiğini savunuyor.

Şöyle devam etti:

‘Adaylık düşündüğü için herkese taviz vermeye hazır bir halde olduğunu görüyorum. Onun bu halinin sezilmesinin ileride daha büyük sıkıntılar çıkaracağını düşünüyorum.’”

Yazının tamamı için tıklayın!