Politika
28 Eyl 2022 13:06 Son Güncelleme: 28 Eyl 2022 13:49

Meral Akşener'in HDP çıkışına, Can Ataklı'dan küfürlü tepki! "Ahmakça! S..tir git o zaman..."

Gazeteci Can Ataklı, İYİ Parti lideri Akşener'in "HDP'nin olduğu yerde ben olmam" çıkışının ardından "Vay efendim 'HDP'nin olduğu yerde ben olmam’ diyenler var. E hadi s...r git o zaman Tayyip Erdoğan'a ver" açıklamasını yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün akşam HaberTürk'te Fatih Altaylı'nın sunumuyla ekranlara gelen Teke Tek programına konuk olmuş, dikkat çekici açıklamalarda bulunmuştu.

HDP'nin olduğu bir denklemde İYİ Parti'nin altılı masada yer almayacağını belirten Akşener, "Bir Kürt'ün evinde Güneydoğu'da kalmamış, hepsi Türk, HDP'nin o masada olmasını söyleyen bizi terbiye etmek isteyen bir kesim var. İYİ Parti'nin bu sistemin engeli olduğunu düşünüyorlar ise, onu da o masa kabul ediyorsa dolayısıyla biz kalkarız, HDP'yi oraya oturabilirler. Biz buna saygı duyarız. Ama biz orada, HDP olursa olmayız. HDP de zaten aynı şeyi söylüyor, onlar oradaysa biz olmayız diyorlar. Bunun sonuçta Türkiye'de yaşayan Kürtlere yönelik haksızlık olduğunu, tamamının HDP'li gibi bir çuvala doldurulmasının haksızlık olduğunu söylüyorum. Herkesin haddini bilmesi gerekiyor. PKK eşittir Kürtler olamaz" açıklamasını yapmıştı.

İYİ PARTİLİLER KOMPLEKSLİ

İYİ Partililerin kompleksli ve ahmak olduğunu söyleyen Ataklı , "'Hiç kimse HDP ile iş birliği yap, onunla organik bağ kur, ortak hükümet kur' falan demiyor. HDP'nin de bakmayın öyle çıkıntı yaptığına… Adamlar haklı olarak da bakanlık da başbakanlık da cumhurbaşkanı da çıkarır. Teknik olarak doğru. HDP'lilerle de konuştum ben. Son izlenimlerimi de söyleyeyim hiç kimsenin derdi bakanlık vermezseniz desteklemem vs. değil." diye konuştu.

HDP'NİN AÇIKLADIĞI BEYANNAME...

HDP'nin geçtiğimiz yılın eylül ayında açıkladığı beyannameye vurgu yapan Ataklı, "11 tane maddesi var, bunların 9 tanesinde Türkiye'de anlaşmayacak kimse yok. 2 maddesinde ana dilde eğitim gibi tartışmalı konular var. Bunları direkt söylediğinizde rahatsız edebilir bir takım çevreleri ama oturup konuşulduğunda makul bir çözüm bulunabilir." dedi.

"E HADİ S**TİR GİT O ZAMAN ERDOĞAN'A VER"

Akşener'in HDP açıklamasına tepki gösteren Can Ataklı, "Burada ahmakça, vay efendim HDP'nin olduğu yerde ben olmam diyenler var. E hadi s**tir git o zaman Tayyip Erdoğan'a ver." ifadelerini kullandı..