Politika
28 Ara 2019 15:00 Son Güncelleme: 28 Ara 2019 15:08

Meral Akşener'in basın danışmanı gazeteci Murat İde'ye saldırı

Saldırıya uğrayan İde'nin ruhsatlı silahını çektiği ve havaya ateş ederek kurtulduğu belirtildi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in basın danışmanı ve Yeniçağ gazetesi yazarı Murat İde evinin önünde saldırıya uğradı

Murat İde'nin, KRT'de 11:00'da yayınlanan "Burası Çok Önemli" isimli programın ardından evine giderken, yol boyunca kendisini 3 aracın takip ettiği, saldırıyı 7-8 kişilik bir grubun gerçekleştirdiği öğrenildi.

Yeniçağ'ın haberine göre İde'nin yumruklu, sopalı saldırıda ruhsatlı silahını çektiği ve havaya ateş ederek kurtulduğu belirtildi. İde'nin silahını çekmesinden sonra saldırganların kaçtığı, olay yerine polislerin gelmesinin beklendiği öğrenildi.

MHP GENEL SEKRETERİ HEDEF ALMIŞTI

Murat İde, Yeniçağ gazetesindeki köşesinde "Devlet Bey, ben yoruldum!" başlıklı bir yazı kaleme almıştı. İde yazısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirmişti.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Bahçeli'ye yönelik eleştirileri nedeniyle Murat İde'yi hedef almıştı.

Büyükataman 2 gün önce yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“’Ben yoruldum. Ben usandım. Ben sustum’ diyen ve açıklamaları çarpıtmak üzerine kurulu gazetecilik anlayışına sahip yabancı ‘ide'lere ‘Yorulmazsın, usanmazsın’ demiyoruz, ‘Sen utanmazsın, sen arlanmazsın’ diyoruz.”

İLK DEĞİL

MHP'liler daha önce de Odatv yazarı Sabahattin Önkibar, Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ ve Yeniçağ eski Ankara Temsilcisi Ahmet Takan'a saldırmışlardı.