Politika
28 Eyl 2022 01:00 Son Güncelleme: 28 Eyl 2022 01:02

Meral Akşener'e 107 milyonluk ihale sorusu! "Bilgim olsaydı 'yapma' derdim"

Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Samsun milletvekili Bedri Yaşar’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı 107 milyon TL’lik ihale hakkında ilk kez konuştu.

Gazeteci Barış Yarkadaş, geçtiğimiz günlerde, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 107 milyonluk ihale aldığını açıklayarak, bir vekilin belediyeden ihale almasının doğru olmadığını söylemişti.

107 MİLYONLUK İHALE HAKKINDA İLK KEZ...

Fatih Altaylı Habertürk'teki Teke Tek programında İYİ Parti lideri Meral Akşener'e 107 milyonluk ihaleyi sordu. Akşener'de 107 milyonluk ihale konusunda ilk kez konuştu.

"GEREĞİNİ YAPALIM"

Akşener, Yarkadaş'ın ilk önce yolsuzluk üzerinden konuştuğunu kendilerinin de suç duyurunda bulunduğunu hatırlatarak, "Varsa böyle bir bilgi, belge ortaya koysun biz de gereğini yapalım." dedi.

"BİLGİM OLSAYDI ARKADAŞIMIZA 'YAPMA' DERDİM"

İhalede hukuki bir problem olmadığını söyleyen Akşener, "Kamuoyuna açık bir ihale. Ama ahlaki probleme ben katılıyorum. Bilgim olsaydı arkadaşımıza 'yapma' derdim." ifadelerini kullandı.

"POLİTİKAYI BIRAKIRIM"

Akşener şöyle devam etti:

“27 yıldır aktif politika yapıyorum, benim eşim hiç işini kapatmadı. Küçük bir işletmesi var bize bakıyor. Bakan olduğumda da kapatmadı şimdi de kapatmadı. Sadece İstanbul, Ankara değil; Türkiye'nin bilimum belediyeleri dahail olmak üzere ne eşimin ne oğlumun ne yeğenlerimin ne hayatımdaki birinci derecen bir şahsın en küçük bir iş ve alışveriş ve de para ilişkisi söz konusu yoktur. Nepotizmden nefret ederim. Aile boyu nefret ederiz, olduğu takdirde olduğu gün ben politikayı bırakırım."