Politika
19 Eyl 2022 18:49 Son Güncelleme: 19 Eyl 2022 18:53

Meral Akşener'den 'PKK' ve 'Kürt' çıkışı: "Sizi gidi yalancı, kolpacılar sizi"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Etimesgut'ta yaptığı esnafı ziyaretinde konuştu. Akşener, "Hayatında PKK’ya taş atmamışlar bize hakaret edebiliyorlar. Sizi gidi yalancı, kolpacılar sizi." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Akşener, esnaf ziyaretleri sırasında girdiği dükkanların içinde karşılaştıklarını anlattı.

''AĞLAYAN GENÇLER GÖRDÜM''

Akşener, "Besici gördüm, ağlıyor. Gebe ineğini kasaba göndermiş kesime. 92 puanla oğlu atanamamış, oğlunun 58 puanla arkadaşı atanmış çünkü AK Parti bünyesinde ayısı-dayısı varmış. Oğlu atanamamış bağıra bağıra ağlayan anneler gördüm. 10 maaş, 15 maaş alan danışmanların karşısında hissettiği çaresizliği gözündeki yaşla dile getiren gençler gördüm. Bu ülkeden 'Nefes alamıyorum. Mühendisim ama hiçbir yerde iş yok. Onun için Kanada'ya gidiyorum. Garsonluk yapacağım' diyerek ağlayan gençler gördüm" diye konuştu.

"ETİMESGUT’TA ‘PKK’LI’ AMA BATMAN’DA ‘FAİLİ MEÇHULCÜ’ DİYORLAR"

Hakkındaki 'faili meçhulcü' ifadeleri üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösteren Akşener, "Meral Akşener’e Etimesgut’ta ‘PKK’lı’ ama Batman’da ‘faili meçhulcü’ diyorlar. Hayatında PKK’ya taş atmamışlar bize hakaret edebiliyorlar. Sizi gidi yalancı, kolpacılar sizi'' ifadelerini kullandı.

"BİZ KÜRT HALKINA İHANET Mİ ETTİK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2005 yılında Diyarbakır’da yaptığı bir konuşmayı hatırlatan Akşener, "İsmini söylesem hepinizin tanıdığı önemli bir Güneydoğulu korucu başı, milletvekilliği yapmış bir ağabeyim beni aradı. Milletvekilliğim düşmüş, biz o zaman baraj altıyız. Açılımın, çözüm sürecinin başladığı zamanlar öyle bir konuşma yaptı ki… ‘Bana torunlarım geliyor, yeğenlerim geliyor diyor ki amca, dede biz Kürt halkına ihanet mi ettik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yanında durduk diye.’ Siz o insanları darmaduman ettiniz, PKK’ya feda ettiniz. Siz kimsiniz de bizi suçlamak kim?" diye devam etti.

"PKK SİLAHLI AYRILIKÇI TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

Akşener, ''Bu can bu bedende durdukça, bu netlikte bir şey söyleyeyim bizi Kürtlerle düşman edemeyecekler. Kürtlere yanlış bir kelime söylemeyeceğiz, söyletmeyeceğiz. Onlar canları pahasına bu devletin yanında durdular. PKK’nın yanında duran elbette vatan hainidir. PKK bir silahlı ayrılıkçı terör örgütüdür. Bu başka bir şey. Bizim Güneydoğu Anadolu’da bir il başkanımızın ailesinden beş şehit var. Bunu nasıl unutacağız biz? Hepimize düşen bir iş var. ‘Şuculuk, buculuk’ üzerinden aynı zamanda devletinin yanında durmuş gazisi, şehidi olan aileleri de hızara veren bu dili birlikte ortadan kaldıracağız. Hem o harami düzeni yıkacağız hem de bu kolpacılığı ortadan kaldıracağız'' dedi.