Gündem
10 Haz 2020 13:01 Son Güncelleme: 10 Haz 2020 13:04

Meral Akşener'den Müyesser Yıldız çıkışı: Vatan ve Atatürk sevgisinden şüpheniz olmasın

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalar yaptı.

Akşener konuşmasında, gözaltına alınan Odatv Haber Müdürü Müyesser Yıldız'ı da gündeme getirdi.

"Vatan millet sevgisinden Atatürk sevgisinden, dürüstlüğünden kimsenin şüphe duymayacağı bir gazeteci olan Müyesser Yıldız’ı ve İsmail Dükel’i gözaltına aldılar. Sebep ne? Casusluk ve terör… Siz terör gerekçesiyle terörün yanından geçmeyen insanları gözaltına alırsanız, ancak terör örgütlerini sevindirirsiniz" diye belirten Akşener, "Ülkenin önemli meselelerini gündemden çıkarıp suni kirzlerle gündemi değiştirmeyi bırakın" dedi.

Meral Akşener, "Kimse umudunu kaybetmesin, bu günler elbet geçecek" diye belirtti.

Meral Akşener'in konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

Yaşılılarımıza teşekkür ediyorum. Of demeden 3 ay evlerine kapandılar. Gençlerimize büyük bir özveriyle evlerinde kaldığı için teşekkür ediyorum.

Dijital iletişimle tüm dünya bir araya geldi. Sanatçılar canlı konserler verdi, Zoom üzerinden toplantılar yapıldı ama Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı bir türlü bir araya gelemedi. İçişleri Bakanı sokağa çıkma yasağı ilan ediyor. Buna günlü razı olamayan Sayın Erdoğan bunu iptal ediyor. Krizi yönetemiyorlar, olan millete oluyor.

Buradan Sayın Erdoğan’ı uyarıyorum. Normale dönüş, salgına dönüşmesin. Milletimiz bir yandan salgınla bir yandan da krizle uğraşırken iktidar ve küçük ortağı gündemi değiştirmeye çalışıyor. Biz madem dış güçler operasyon yapıyor, millet masası kurulsun diyoruz, onlar darbe diyor.

Vatan millet sevgisinden Atatürk sevgisinden, dürüstlüğünden kimsenin şüphe duymayacağı bir gazeteci olan Müyesser Yıldız’ı ve İsmail Dükel’i gözaltına aldılar. Sebep ne? Casusluk ve terör… Siz terör gerekçesiyle terörün yanından geçmeyen insanları gözaltına alırsanız, ancak terör örgütlerini sevindirirsiniz.

Ayasofya bunun bir örneği. Bunlar sık sık sıkıştı mı gündeme getirirler. Dun Ayasofya’nın cami olması için önerge verdik. AKP reddetti, MHP ve HDP çekimser oy verdi ve önergemiz reddedildi. İşte böyle ayna tutarız. Milletin maneviyatı sizin oyuncağınız değil.

Kimse umudunu kaybetmesin, bu günler elbet geçecek.

Gençlerimizin yeniden hayal kurabilmeye ihtiyacı var.

Ziraat Bankası’nın birinci görevi inşaatçıyı değil çiftçiyi kurtarmaktır. Vatandaş işini kaybetmişken harcama yapamaz. Bir yandan istihdamı koruyup diğer yandan tüketimi canlandıracaksınız. Bunun başka yolu olamaz. Geçen yıldan beri Merkez Bankası’nın rezervlerini kullanmayın ilerde sıkıntı olur dedik, Merkez Bankası’nın rezervleri eksiye döndü. Bütçe dengesi çok bozuldu.

Salgın sürecine bozuk bir bütçeyle girdik. Damat beyi hangi konuda uyardıysak tersi şekilde hareket etmiş. Yüzde 4,5 büyümeyle böbürlendirği ilk çeyrekte yatırım rakamlarına bakın hepsi düşmüş. Sayın Erdoğan’ın takımında en az damat bey kadar başarılı olan biri daha var. Sayın Tarım Bakanı. Tarım ürünlerinin ne kadar stratejik olduğu gerçeğini artık herkes anladı.

Son 18 yılda tartım ürünlerini ithal eder hale geldik. Tarım ürünlerinde çalışanların yaş ortalaması 51’e çıktı. Geçen seneden beri Türkiye’de gıda fiyatlarının, kırsal kalkınmanın beraber alınmasını, işlerin iyi gitmediğini söyledik. Enflasyon rakamlarına bakın, en çok gıda fiyatlarının arttığını göreceksiniz.