Politika
28 Mayıs 2021 10:46 Son Güncelleme: 28 Mayıs 2021 11:45

Meral Akşener'den Erdoğan'a "Bunlar iyi günler" yanıtı! "Buna pabuç bırakılır mı? Ben bırakmam"

Fox TV ekranlarında İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Erdoğan'ın şahsına yönelik tehditkar sözlerine yanıt verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Fox TV ekranlarında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkan satır başları:

İKİZDERE ZİYARETİ

Bir müdahalenin sert bir müdahalenin konuşulduğu konuşuldu. Bu konunun üzerine, İkizdere'ye gideceğimi ilan ettim. Kapanma gelince bayram sonrası gittik. Rize'ye benim gidişim bayramdan önce TV kanalında ilan edildi. İlginç bir biçimde, Erdoğan'a siyaset etme biçimi açısında dünya sultancıl yönetim diye bir kavram var. Diktatör dememeye gayret ederim. Bir siyasetçiye yakıştırmıyorum. 

Netanyahu ile siyaset yapma anlayışlarını benzettim. Bu derece çarptırılacağı hiç aklıma gelmemişti. Bizzat Erdoğan tarafından çok ağır çarptırıldı. Çünkü o sırada Sedat Peker videolar yayınlamaya başladı ve çok ağır iddilar bulunduğu videolar. Başlangıçta bu videolarla ilgili nasıl bir tutum alacağımızı bilemedik. Çünkü bir aile meselesi var. Bildiğiniz evin içinde çoluk çocuk kavgası gibi. Bir eski İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. Devletin bu hale gelmesi çok çirkin. 

NETANYAHU BENZETMESİ

(Netanyahu) Adam katil, yani Filistinliler üzerinden kutuplaştıran iğrenç bir adam. O başka bir şey. Ya kızabilir, kızmasına hiç itirazım yok. Bunun yolu nedir, mahkemeye verir nitekim verdi. Siyasi olarak birçok şey söyleyebilirsin, nitekim söylendi ama bunun yolu kalkıp da bir şehirde saldırı haline dönüştürülmesini kabul etmem mümkün değil.

Rize'ye gittik, çarptırma işlemine de samimiyetle inandığımı söyleyeyim. Bu çarpıtmanın da tamamen, o Sedat Peker'in videoları üzerinden cevap verilemediği için, eylem yapılamadığı için, savcılar harekete geçirelemediği için, İçişleri Bakanı ile ilgili bir tavır konulamadığı için, vatandaş sormaya başladığı için, onu örtmek için bir manivela olarak kullandılar. Çarpıttılar. Ben de bunu anlayışla karşladım. Ben de gittim Rize'ye, aklıma bile gelmedi.

Yine ben Sayın Erdoğan'ın bu işin içinde olduğunu düşünmedim. Çünkü ne İkizdere'de ne Çayeli'nde herhangi bir vatandaş tepkisiyle karşılaşmadım ben. Rize'nin Topyekün bir şeyin yanındaymış gibi gösterilmesine şiddetle karşı çıkıyorum. 

ERDOĞAN'A YANIT

Ben Sayın Erdoğan'ın, kendisi olmasa bile en azından çevresinde kalmışsa aklı başında arkadaşları tarafından sağduyulu bir Cumhurbaşkanı olmaya davet edilmesi gerektiğine inanıyorum. 

Bu tehditlerin hiçbirine pabuç bırakacak bir insan değilim. Sayın Erdoğan, genellikle şehirler üzerinden tanzim etmeye çalıştı. Meral Akşener ya da bir başka siyasetçi Rize'ye gidemez. Niye? Rize Erdoğan'ın. Böyle bir şey olmaz. AK Parti Genel Başkanı olarak konuştu, AK Parti Genel Başkanı olarak konuşması bile son derece çirkin. 

Buna pabuç bırakılır mı? Ben bırakmam. Bu hafta yine gezeceğim, ben görevimi yerine getireceğim. Benim üzerimden muhalefete yapılan tehdit 'oturun yerinize'. Çünkü beyefendiler oturuyor, gezmiyor. 

'GELİN HANIM' AÇIKLAMASI

Gelin hanım demesinden rahatsız olmuyorum. Benim de o zaman kendisine muhterem kayınbirader demem lazım, orada bir sorun yok. Ben Rizeli bir ailenin gelini olmaktan gurur duyuyorum. Fakat onun içinde bir küçümseme var, ona ada vatandaşın gözüne bırakıyorum. Bu bir zihniyet meselesi.