Sağlık
26 Kas 2021 20:29 Son Güncelleme: 26 Kas 2021 20:31

Meral Akşener'den bomba iddia! Türkiye Avrupa'nın Covid-19 hastalarını mı kabul edecek?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa direktörü Hans Kluge'nin tweetini alıntılayarak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya, "Türkiye Avrupa'nın Covid-19 hastalarını mı kabul edecek?" diye sordu. Akşener, Suriyeli sığınmacıları hatırlattı.

Dünya koronavirüsün Nu varyantına karşı teyakkuza geçti. Avrupa'da birçok ülkde kısıtlamalar tekrar gündeme geldi. Bazı ülkeler radikal tedbirlere başvurdu.

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener böyle bir durumda kritik bir iddiayı gündeme getirdi. Akşener, Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa direktörü Hans Kluge'nin tweetini alıntılayarak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bazı sorular yöneltti.

 Akşener, "Sayın Bakan @drfahrettinkoca Sayın Erdoğan’ın ülkemizi sığınmacılar için bir hendeğe çevirmesi yetmedi, şimdi de siz mi çıktınız? Avrupa’nın Kovidli hastalarını kabul etmek ne demek? Milletimizi, sağlıkçılarımızı yeni varyantlarla karşılaşma riskine nasıl sokarsınız!" ifadelerini kullandı.

 Akşener'in tweetini alıntıladığı Hans Kluge açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

 Bu salgını ancak dayanışma ile yönetebiliriz. Zor bir kışla karşı karşıya kalırken, @drfahrettinkoca'ya, gerektiğinde #COVID19 hastaları kabul etme, bunalmış sağlık sistemleri ve yoğun bakım üniteleri olan Avrupa ülkelerini destekleme konusundaki cömert teklifi için minnettarım.

 İşte o tweet: