Gündem
11 Kas 2022 00:50 Son Güncelleme: 11 Kas 2022 00:53

Meral Akşener-Mansur Yavaş görüşmesinden yeni ayrıntılar! Öyle bir rest çekti ki...

Siyaset kulisleri hareketlendi. Altılı masa 14 Kasım'da Cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere toplanıyor. Aday belirlemede İYİ Parti'nin tavrı merak konusu. Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu'da tv100.com yazarı Barış Yarkadaş çarpıcı bilgiler verdi. Yarkadaş, Akşener'in Yavaş'a yaptığı teklifi açıkladı.

Usta gazeteci ve televizyoncu Erdoğan Aktaş'ın hazırlayıp sunduğu, gündem belirleyen program Sağlı Sollu'da yine çarpıcı bilgiler verildi.

Sağlı-Sollu'nun konukları; tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı, OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, tv100.com yazarı ve Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen oldu. Programda Türkiye gündemi masaya yatırıldı.

Yarkadaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Mansur Yavaş'la ilgili dikkat çeken bir kulis bilgisi paylaştı.

"'BİZ BÖYLE BİR GÖRÜŞME YAPMADIK' DERLERSE KİMLERİN OLDUĞUNU SÖYLERİM"

Yarkadaş "Meral Akşener, bir süre önce yanında birkaç çalışma arkadaşıyla birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la görüşüyor. Yavaş’a ‘Aday olacaksanız çıkın sizi destekleyelim’ diyor, Mansur Yavaş, Akşener sözleri karşısında 10 saniye sessizliğe bürünüyor. Meral Hanım, Mansur Yavaş’ın cevap vermediğini görünce konuyu değiştiriyor. Akşener ve o toplantıya katılanlar ‘Biz böyle bir görüşme yapmadık’ derlerse kimlerin olduğunu söylerim. İYİ Parti’nin çok önemli bir ismi aradı ‘Söylediklerinin eksiği var, fazlası yok’ dedi. O yüzden bazı televizyonlara, gazetecilere ‘Böyle bir görüşme yapmadık’ derlerse isimleri açıklarım, Akşener’in Mansur Yavaş’ı aday yapmak istediği bir sır değil” ifadelerini kullandı.

İşte Yarkadaş'ın tv100 ekranlarında verdiği o çarpıcı bilgiler: