Gündem
15 Mayıs 2015 16:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:33

Meral Akşener 'Kaset' iddiasını yargıya taşıdı!

Latif Erdoğan, katıldığı bir programda Akşener'in 'bir kadına yakışmayacak kasetleri' olduğunu iddia etmişti

Meral Akşener'den kaset iddiasıyla ilgili Latif Erdoğan ve iddianın konuşulduğu program sunucusu ile televizyonun genel yayın yönetmeni hakkında "iftira", "şantaj" ve "hakaret" iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

LATİF ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Latif Erdoğan kendisine Meral Akşener kasetini getiren ismin Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil olduğunu açıklamıştı. Erdoğan, sözlerinin Gülen örgütünün her kesiminde bilindiğini, hiçbir kelimesinin yalanlanamayacağını iddia edip kasetle ilgili şunları anlatmıştı:
-2011 Ocak ayında Hür Adam filminin galasına Kemaleddin Özdemir de geldi; gala öncesi Üstadın talebelerinin de bulunduğu bir ortamda birlikte sohbet ettik. Kemaleddin Özdemir'in cemaatle o sıralarda ilgisi kesilmişti. Onunla görüşmek de yasaklanmıştı. Bu görüşmemiz, cemaat üyelerini çok rahatsız etti.

-O hafta içinde, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfındaki odama, Vakıf başkanı Mustafa Yeşil geldi. Bana, Kemaleddin Özdemir hakkında bazı akıl almaz iddialarda bulundu.

-Bunların beni ikna etmediğini anlayınca da, elimizde Meral Akşener'le ilişkilerini belgeleyen kaseti var, istersen izle, diyerek çantasından kaseti çıkarmaya yeltendi. Ben de, gerek yok, dedim, bir mümin böyle durumlarda "bu apaçık bir iftiradır" demelidir ve ben de öyle diyorum, diyerek konuyu kapattım.
MERAL AKŞENER ŞERİAT HUKUKU İLE CEZA İSTEMİŞTİ

Kaser iddiası için mahkemeye başvurduğunu açıklayan Akşener, eğer hukuk yolundan sonuç alamazsa İslam hukukunu devreye sokacağını söylemişti.
Akşener şöyle konuşmuştu:
"Hukuka güveniyorum ama son günlerde bu konudaki şüpheler de ortada. Eğer cari hukukla hakkımı alamazsam İslam hukukuna sığınacağım. Bu şahıs (Latif Erdoğan) müslüman olduğunu, Kuran ile yaşadığını iddia ediyor. Demek ki bu şahısla aramızda İslam hukuku geçerli olacaktır. O zaman ben de müslüman bir Türk kadını olarak kıssas hakkım doğacak. Buradan hakimlere bunu bildirmek isterim. İslam hukukuna gideceğim. İslam'a göre iftiradan dolayı kişiye 80 değnek vurmak gerekiyor. Liberal ve demokrat olarak kendini tanımlayan birinin (Cemil Barlas) en önemli özelliği ahlaktır. Hukukun ve RTÜK'ün ve de bu kanalın ne yaptıklarına bakacağım, böyle bir iftiranın sonuçlarını hep beraber göreceğiz"
"BU KANAL ERDOĞAN'A YAKIN"
Hakkındaki kampanyanın hükümete görev yüklediğini kaydeden Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın A Haber kanalının bağlı olduğu medya grubuna çok yakın olduğunu hatırlatmıştı:
"Benimle ilgili meselden siyasetten kadın olmak zor olduğuna kanaat ettim.  Bugün itibariyle mahkemeye verildi ve RTÜK'e de müracaat ettim. O kanalla ilgili olarak. Bu kanalın sahipleri Kalyon İnşaat. Tanıdığım bir aile. Diğer taraftan Sayın Erdoğan'ın damadı ve kardeşi burada görev yaptılar. Dolayısıyla Sayın Erdoğan'a yakın bir kanal. Benim bildiğim devleti yönetenlere aittir o ülkede yaşayan kadınların namusu iffeti ve can güvenliği. Bundan sonrası bu ülkeyi yönetenlerin işidir, görevidir."