Politika
24 Oca 2023 12:55 Son Güncelleme: 24 Oca 2023 13:11

Meral Akşener Hürriyet yazarına sert çıktı! ‘Birileri gazeteci arkadaşı işletmiş…’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, muhalefetin seçimi kazanırsa tek Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmak istediğini yalanlayarak, "Bakın yanlış bilgi demiyorum, yalan diyorum. Birileri maalesef gazeteci arkadaşlarımızı işletmiş" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’nin “muhalefetin seçimi kazanırsa tek cumhurbaşkanı yardımcısı olmak istediği” şeklindeki iddiasını yalanladı, “Birileri gazeteci arkadaşı işletmiş” dedi.

Selvi, dünkü köşe yazısında Akşener’in şu görüşlere sahip olduğunu öne sürdü:

Diğer liderlerin cumhurbaşkanı yardımcısı olması önerisine katılmıyor. Tek bir cumhurbaşkanı yardımcısı olsun istiyor. Cumhurbaşkanı yardımcısı parlamenter sisteme geçiş sürecine kadar başbakan yetkisiyle donatılsın. Fiili olarak başbakanlık yapsın istiyor. Geçiş sürecinin cumhurbaşkanı yardımcısı, 6’lı Masa’nın ikinci büyük partisi olarak İYİ Parti’nin olsun.

Gazeteci Murat Yetkin de söz konusu iddiayı Meral Akşener’e sordu, “Yalan” yanıtını alan Yetkin, Akşener’in şu ifadeleri kullandığını aktardı:

“Bakın yanlış bilgi demiyorum, yalan diyorum. Birileri maalesef gazeteci arkadaşlarımızı işletmiş. Ne Sayın Kılıçdaroğlu ne masadaki diğer arkadaşlarımıza bu konuda değil talepte bulunmak, ima yollu bir şey söylemiş değilim.”

Yine Yetkin’e konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da şunları kaydetti:

“Bu konuları da 26 Ocak’ta görüşeceğiz. Bunlar Yol Haritası ve Ortak İlkeler Metnini ilgilendiren konular. Dolayısıyla benim bugünden diğer liderleri etkileyecek şekilde konuşmam doğru olmaz.”