Televizyon
17 Nis 2020 17:13 Son Güncelleme: 17 Nis 2020 17:18

Meral Akşener: FOX ceza aldı diye halk A Haber'i mi izleyecek?

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına katılarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yapılan son toplantıda, Fatih Portakal'ın sunduğu FOX Ana Haber'e 3 kez yayın durdurma cezası verilmesi kamuoyundan büyük tepki çekti.

Bu kararla birlikte RTÜK FOX’a en ağır maddeden ceza vermiş oldu.

"ŞİDDETLE KINIYORUM"

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise, İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına katılarak, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.Akşener, FOX TV'ye uygulanan ceza işlemi için, "Şiddetle kınıyorum" dedi.

Akşener, şunları söyledi:

"FOX, nefes aldığımız yer. Fikirlerimizi ifade etmeye gayret ettiğimiz yer. Şimdi siz bunu kapattınız. Her iktidar kendine yakın duran medya ister, istemiştir bu ülkede. Ama propagandist medyada Türkiye'de rekor sayın Erdoğan'ın ekibine aittidir. Şimdi gazeteci müdürüne bağlı, müdür patrona bağlı, patron iktidara bağlı...

Çok az bir grupsunuz siz. Burada koçbaşı durumundasınız siz. FOX TV'ye yapılan bu işi üzüntüyle karşıladım. Şiddetle kınıyorum."

"BU SUSTURMAKTIR, BOĞMAKTIR"

İsmail Küçükkaya ise, söz konusu ceza için, "Bizim Holdinglerimiz falan yok. 10 milyon liralık maddi durumu da var. Bu ne demek biliyor musunuz, bu susturmaktır, boğmaktır" ifadelerini kullandı.

Akşener, FOX TV üzerinden ilginç bir de ironi yaptı. Akşener, "Şimdi siz yasaklandınız, Fatih Bey yasaklandı, FOX TV bir süre kapatıldı, en uç örneğini söylüyorum. Yahu, sizi izleyen seyirci A Haber'i mi izleyecek? Bunu mu yapacaklarını sanıyorlar?" diye belirtti.