Politika
13 Eyl 2022 09:48 Son Güncelleme: 13 Eyl 2022 10:09

Meral Akşener, 6'lı masanın ekonomi programını anlattı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de İlker Karagöz ile Çalar Saat programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKP'li Özhaseki'nin "Ekmek 1 lirayken alamıyordunuz, ekmek 5 lirayken alabiliyorsunuz" sözlerini değerlendiren Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle: "İnandığını zannetmiyorum. Propaganda yapmak başka bir şey. Buna inanıyorsa durum vahim. Ya gerçeklik duygusundan koptu, vatandaşla, milletle alakası kalmadı.  Bu ucube sistem bir saray hayatı yarattı. Saray bir paralel evrendir, ayrı bir hayat tarzıdır. Milletin adamlığından gittiler bu paralel evrende bu ucube sistemin, kararnamelerle yönetilen bir Türkiye'nin temsilcisi de bugün bu sözleri söyleyebiliyor. " 

Akşener'in "Millet İttifakı iktidara geldiğinde, enflasyon, dolar, mazot ne olacak?" sorusuna yanıtı ise şöyle oldu:

"Ekonomi manasında çok iyi hazırlıklı bir siyasi partiyiz. Altılı masadaki bütün siyasi partilerin de çok iyi ekonomi programları var. 

3 ay evvel 1 yıl içinde yüzde 10 civarına enflasyon düşer diyorduk. Ama bu gidişatla şu anda ancak yüzde 20'ye düşer diyoruz. Biz seçmenimize yalan söylememe, aldatmama kararlılığındayız. Ama güven geldiği andan itibaren, demokrasi geldiği andan itibaren, hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlandığı andan itibaren Türkiye'nin güven puanı yükselecektir ve risk puanı düşecektir. Sadece sıcak paradan bahsetmiyorum, Türkiye'ye yatırım yapma anlamında da hem yerli hem yabancı kaynak gelecektir. 

3 ay evvel, iktidara gelirsek 1 yıl içinde enflasyon yüzde 10 civarına düşer diyorduk, hasar büyüyor. 

Önce enflasyonu düşüreceksiniz. Daha sonra dolar ve euro da düşer. 

Dünyanın hiçbir yerinde öğretmen ağlatılmaz, öğretmenin itibarsızlaştırılması söz konusu olamaz. 

Yeteri kadar okul açıp öğretmenleri birinci sınıf yetiştireceksiniz. Mezun olduğunda seçim imkanının olduğunu bilecek ve sadece o genç kendini yetiştirmeye gayret edecek."