Gündem
24 Eyl 2010 14:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:39

MERAKTAN ÇILGINA DÖNÜLSEDE BAŞBAKAN 'ÇILGIN' PROJEYİ AÇIKLAMADI!

Başbakan AK Parti İl Başkanları toplantısında, Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç'a telefonda anlattığı ‘çılgın projesine değindi. Ancak Erdoğan, bu projeyi açıklamadı.

Hıncal Uluç, dünkü köşe yazısında Başbakan Erdoğan ile telefonda görüşmesini kaleme aldı. Bu görüşmede Başbakan’ın kendisine ‘çılgın bir projeden’ sözettiği belirten Uluç, o yazıda şunları yazmıştı.

“İstanbul için AKM'den de öte müthiş projelerimiz var, sizinle özel bir konuşmamızda anlatmak isterim" dedi ve iki cümle ile projenin adını söyledi.
Telefon elimde dondum kaldım.. Bu İstanbul konusunda bugüne dek duyduğum en çılgın proje.. Biri bana "Bin proje say" dese, bin gün izin verse aklıma gelmez. Öyle çılgın.

Başbakan "Yazma" demedi.. Ama benim izanım, anlayışım ve ilkelerim yazmamı engelliyor. Yazsam Sabah'ın ön sayfasına başka haber konmaz. Yazsam bütün gün, bütün televizyonlar ondan söz eder, günler, hatta aylarca gündemde kalırım. Ama ben hep söyledim.. Önce insanım, sonra gazeteci. Başbakan, benimle ilk defa konuşuyor. Buna rağmen güvendi ve söyledi. Hayat boyu kimsenin güvenini sarsmadım.

Bu projeyi, bir TV canlı yayınında Türk ve Dünya (Dünya.. Bu sözcüğe dikkat edin. Şifre o.) kamuoyuna açıklamak Başbakanın hakkı.. Benim ki tiyatro dili ile "Sahne çalmak" olur. Hakkım yok.”

BAŞBAKAN SER VERDİ SIR VERMEDİ

Ak Parti İl Başkanları toplantısında çılgın projesine değinen Erdoğan, adeta ser verip sır vermedi. Erdoğan, AKM ve Taksim'deki trafiği yer altına alma projelerinin çılgın projesi olmadığını belirterek "O farklı bir proje. Bunların bahsettiği alanların tamamen dışında. İnşallah onu da açıklama zamanı gelecek. Şu anda çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

www.hurriyet.com.tr