Merakla bekleniyordu: 2022 Volkswagen Golf R sonunda geldi! Yok böyle fiyat

2022 Volkswagen Golf R bekleyenlere müjde. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl uçuşa geçen otomobil fiyatları yükselişini sürdürüyor. Piyasada otomobil bulmak zor, ancak sınırlı da olsa, yeni araçlar da Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. En son 2022 Volkswagen Golf R Türkiye’de satışa sunuldu; işte tek gövde tipi üzerinden Türkiye’de satışa sunulan aracın fiyatı ve özellikleri.

Merakla bekleniyordu: 2022 Volkswagen Golf R sonunda geldi! Yok böyle fiyat - Sayfa 1

Pandemi ve çip krizinden ağır darbe alan otomotiv sektörü, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın etkilerini de hissetmeye başladı. 

124
Merakla bekleniyordu: 2022 Volkswagen Golf R sonunda geldi! Yok böyle fiyat - Sayfa 2

Süreçle ilgili henüz kimsenin bir fikri dahi yok. Ancak durum böyle devam ederse; önümüzdeki dönemde hem araç tedariğinde, hem de yeni modellerde büyük sıkıntılara hazır olmak gerek.

224
Merakla bekleniyordu: 2022 Volkswagen Golf R sonunda geldi! Yok böyle fiyat - Sayfa 3

Otomotiv sektörü, tedarik zincirinin bozulması, operasyon aksamaları ve üretim sıkıntısı dahil bir çok sorunla karşı karşıya.

324
Merakla bekleniyordu: 2022 Volkswagen Golf R sonunda geldi! Yok böyle fiyat - Sayfa 4

Savaşın derinleşmesi kaygıları arttıran en önemli etkenlerden. Şu dönemler Almanya başta olmak üzere önemli noktalardaki tesislerinde üretim arası vermek zorunda kalan Volkswagen, Golf R modelini Türkiye’de satışa sundu. Satışa sunuldu ancak bu segmentte bu fiyat, dudakları uçuklatacak cinsten.

424