Gündem
04 Eki 2012 11:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:13

MERAKLA BEKLENEN TRT PROJESİ İÇİN GERİ SAYIM!

Türkiye'de kadınlar adına hazırlanan en önemli proje olan NİSVAN için geri sayım başladı..

Hülya Koçyiğit ve Hale Soygazi, Elif Tayhan ve Duygu Yetiş başta olmak üzere birçok oyuncunun yer aldığı "Nisvan" için çalışmalar sonlandı.

TRT’de yayınlanacak, Türkiye’de kadınlar adına hazırlanan en önemli proje olan Nisvan – Tarihe Adını Yazdıran Kadınlar adlı belgesel film serisinin yayın tarihi için geri sayım başladı…

Hazırlık aşaması ile birlikte 4 yıllık bir çalışmanın ürünü olan Nisvan’da sinema ve tiyatronun önemli oyuncuları yer aldı. Tamamı dramatize canlandırmalar içeren  17 bölüm belgeselde 19 kadının hayatı konu ediliyor.

Türkiye’de mesleklerin ilk kadın temsilcilerinin mücadele dolu yaşam öyküleri,  kadınlar adına elde ettikleri kazanımlar, dramatize canlandırmalar eşliğinde sinema tadında izlenecek.

Hülya Koçyiğit, Hale Soygazi, Duygu Yetiş, Elif Tayhan, Selma Özkanlı, Eda Çiçekçi gibi tecrübeli oyuncuların yanında, Asena Keskinci, Çağla Şimşek gibi çocuk oyuncular da projede yer aldı. 500’ün üzerinde oyuncunun rol aldığı belgeselde, 150 söyleşi yer alıyor.

19 ÜNLÜ RESSAM, 19 ÜNLÜ RESİM

19 ünlü ressam “Kadınlara daha iyi bir gelecek” sloganı ile, 19 Nisvan kadınının yağlı boya resimlerini çalıştılar. Hazırlanan bu resimler “NİSVAN KADINLARI” adı altında açılış gecesinde sergilenecek. Gecede ayrıca kadınlardan oluşan kadrosu ile FEMİNİSTANBUL gurubunun küçük bir konser vermesi planlanıyor.

Projeyi hazırlayan yapımcı Mustafa Karadiş belgesel hakkında şöyle konuştu:

’’Nisvan’la beraber Tarih tozlu sayfalarını bu sefer kadınlarımız için aralayacak. Mesleklerin ilk kadınları ne tür zorluklarla bu başarılara imzalar attılar ? Kadınlara ait bir tarih yazdıklarını biliyorlar mıydı ? Bunca çalışmadan sonra, bizde izlemek için sabırsızlanıyoruz.. Ayrıca; Nisvan TRT’nin bir çok kanalında yer alacak ve geniş bir izleyici ulaşmış olacak..biz bunu kadınlarımız için büyük bir şans olarak görüyoruz. Çok uzun bir yolculuktan sonra nihayet yayın için gün bekliyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının projenin lansmanını yürütmesi  bizim için çok önemli. Kadınlar adına Türkiye’deki  en önemli  ve söz sahibi kurumun desteğini hissetmek büyük bir onur bizim için.

Bir başka onur ve gurur kaynağımızda, Nisvan Kadınları sergisi olacak. Projemizi  ve projemizin ana teması olan kadınlarımızı desteklemek ,onlar için daha iyi bir gelecek inşa edebilmek  adına , birbirinden değerli ressamlarımız, 19 Nisvan Kadınının yer aldığı özel yağlı boya resimler hazırladılar.. Elbette;  sanatçıların duyarlılığını, ince düşüncelerindeki derinliği anlatmak gereksiz. Onlar geleceğin Türkiye’sinde cinsiyet ayrımı olmaksızın, hakları yönünden eşit toplumların temelini atmak istediler..Duyarlılıkları  ve hassasiyetleri için sonsuz minnettarım . Onların gösterdiği bu duyarlılığa, aynı hassasiyetle Bakanlığımız ve biz Katre Yapım olarak beraber oluşturacağımız çok özel bir projenin temelini attık. Henüz fikir aşamasında olan bu proje, kadınlarımızı unutulmaz kılacak diye düşünüyoruz. Çok yakında bu özel projenin duyurusunu da yapacağız.’’