Memur ve emekliye büyük zam geliyor! İşte zamlı maaş tablosu, tek tek hesaplandı

Refah artışı için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in önünde öncelikli olarak 3 madde yer alırken, memur ve emekli maaşı zammı ise gündemdeki sıcaklığını koruyor. Merkez Bankası Ekim ayı enflasyon beklenti anketi sonuçlarını yayımlanırken emekli ve memur maaşları için ipucu sayılacak veriler ortaya çıktı. Buna göre emekli maaşı zammı, memur enflasyon farkı ile maaş hesapları değişti. İşte merak edilen o maaş tablosu…

Memur ve emekliye büyük zam geliyor! İşte zamlı maaş tablosu, tek tek hesaplandı - Sayfa 1

Emekli ve memur maaşları için geri sayım başladı. Emekli zammı 15 milyonu aşkın vatandaşı, memur maaş zammı ise yaklaşık 4 milyon kamu görevlisini ilgilendirirken, ekonomi yönetiminden gelen 'Kimse enflasyona ezdirilmeyecek' açıklamaları heyecanı ikiye katladı. Emekliye zam ve memur maaş düzenlemesinin kapsamlı bir bütçe çalışması ile yapılacağı belirtilirken, hazırlıklarda gaza basıldı.

115
Memur ve emekliye büyük zam geliyor! İşte zamlı maaş tablosu, tek tek hesaplandı - Sayfa 2

MEHMET ŞİMŞEK’İN GÜNDEMİNDEKİ 3 MADDE
Sabah’tan Mete Dirice’nin haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kalıcı alım gücü ve refah artışı için yol haritasını çizdi. Burada öncelikli gündem olarak mali disiplin ve OVP ile hedefleri belirleyen ekonomi yönetimi ve Şimşek'in ajandasında emekli ve memur maaşları başta olmak üzere 3 önemli madde bulunuyor.

215
Memur ve emekliye büyük zam geliyor! İşte zamlı maaş tablosu, tek tek hesaplandı - Sayfa 3

MERKEZ BANKASI’NDAN MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI İÇİN İPUCU
Ocak zammı için ipuçları arayan milyonlar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi ile bir kez daha hesap yapma peşine düştü. Ankette ekonomistlerin 2023 yılı enflasyon tahmini yüzde 68,01 olarak revize edildi. Buna göre Tüketici Fiyat Endeksi'nin 1895,91 seviyesine yükselmesi bekleniyor.

315
Memur ve emekliye büyük zam geliyor! İşte zamlı maaş tablosu, tek tek hesaplandı - Sayfa 4

6 AYLIK ENFLASYON TAHMİNİ BELLİ OLDU
Yapılan hesaplamaya göre 6 aylık enflasyon rakamının yüzde 40,27 olması bekleniyor. 6 aylık enflasyon rakamı SSK ve Bağ-Kur emeklileri için refah payı hariç Ocak zammı anlamına geliyor. Memurlar ise 6 aylık enflasyon farkı ile yüzde 15 toplu sözleşme zammı ile yeni maaşlarına kavuşacak.

415