Memur ve emekliye 7 maddeli zam formülü! Bayram ikramiyesi de artıyor...

Memur maaş zammı ile emekli zammı Temmuz ayında yeniden belirlenecek. Temmuz ayında açıklanacak Haziran ayı enflasyonu ile refah payı hariç yeni maaşlar kesinleşecek. Ancak hem memura hem de emekliye ek zam ile maaşlar enflasyonun üzerinde artacak.

Memur ve emekliye 7 maddeli zam formülü! Bayram ikramiyesi de artıyor... - Sayfa 1

Memur zammı ve emekliye zam için Temmuz ayı bekleniyor. Milyonlarca vatandaşın maaşı enflasyon farkının yanında refah payı ve seyyanen zam ile daha da yukarı çıkacak. Yeni emekli ve memur maaşı için yapılacak düzenlemelerin ayrıntıları netleşmeye başlarken masadaki rakamlar da ortaya çıkmaya başladı. Memura kira yardımı geliyor. 2000 TL emekli bayram ikramiyesi için 3.000 TL rakamları konuşulmaya başlandı. Ayrıca 7500 en düşük emekli maaşı üzerinde aylık alanlar için de çalışmalar yürütülüyor.

122
Memur ve emekliye 7 maddeli zam formülü! Bayram ikramiyesi de artıyor... - Sayfa 2

ERDOĞAN’DAN MEMURA ZAM MESAJI
Sabah’tan Mete Dirice’nin haberine göre, en düşük emekli maaşı 7.500 liraya, emekli bayram ikramiyesini 2.000 liraya çıkarıldı. Malatya'da halka hitap ederken zamları değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu rakamı daha yukarıya çıkarmanın hesabı içindeyiz" dedi. 

222
Memur ve emekliye 7 maddeli zam formülü! Bayram ikramiyesi de artıyor... - Sayfa 3

Ayrıca Erdoğan, "Kamu işçilerimizin maaşını 21 bin lira seviyesine çıkardık. Memurlarımızın en düşük maaşını da Temmuz'da 22 bine yükseltme sözü verdik" açıklamasında bulundu.

322
Memur ve emekliye 7 maddeli zam formülü! Bayram ikramiyesi de artıyor... - Sayfa 4

EMEKLİYE ZAM İÇİN KONUŞULAN EN DÜŞÜK RAKAM ‘10 BİN TL’
Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesinin yeniden değerlendirileceği söylemesi sonrası yeni rakam için çeşitli formüller konuşulmaya başladı. En düşük emekli maaşı için 10 bin TL konuşulmaya başlanırken, emekliye zam düzenlemesi için de kademeli zam formülü masaya geldi. Temmuz döneminde 6 aylık enflasyon oranına ilaveten refah payı ile yeni maaşlar belirlenecek. Burada daha düşük maaşlara daha yüksek zam oranı verilecek. Yüksek maaş alanın kaybı olmayacak.

422