Memur ve emekli zammı için dev rakam ortaya çıktı! İşte yeni memur ve emekli maaşları tablosu

Memur maaşları ve emekli aylıklarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Yeni zamlı memur ve emekli maaşları tek tek açıklandı. Memur zammı ve emekli zammı milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. En düşük memur maaşı 22 bin TL seviyesine yükselirken bu durumun kademeli olarak bütün memur maaşlarına yansıması bekleniyor. Öte yandan maaş zamlarına ışık tutacak veri Merkez Bankası’ndan geldi. Peki Temmuz’da memur zammı ne kadar olacak? İşte merak edilen yeni maaş tablosu

Memur ve emekli zammı için dev rakam ortaya çıktı! İşte yeni memur ve emekli maaşları tablosu - Sayfa 1

Emekli zammı ile memur maaş zammı için Temmuz ayı yaklaşırken hesaplamalar yeniden şekil almaya başladı. En düşük emekli maaşı 7.500 TL olurken üzerinde aylık alanlar için 6 aylık enflasyon oranı ve refah payı ile kademeli bir artış söz konusu olacak. Temmuz’da en düşük memur maaşı 22 bin lira olacak. Enflasyon farkı, toplu sözleşme zammı ve refah payı ile buradaki artışın kademeli olarak bütün memur maaşlarına yansıması bekleniyor.

130
Memur ve emekli zammı için dev rakam ortaya çıktı! İşte yeni memur ve emekli maaşları tablosu - Sayfa 2

MASAYA ‘YÜZDE 45’ İLE OTURACAKLAR

Geçtiğimiz haftalarda kamu işçisinin en düşük maaşı 15 bin TL olurken 2023’ün ilk altı ayı için yüzde 45 ücret artışı alacakları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Erdoğan, “Tüm vatandaşlarımızın gelirini artırarak refah seviyesini yükseltecek yeni düzenlemelerde yapacağız.

230
Memur ve emekli zammı için dev rakam ortaya çıktı! İşte yeni memur ve emekli maaşları tablosu - Sayfa 3

Asgari ücret artışından memur ve emekli maaş zammına bu konuda yılbaşında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların devamını getireceğiz. Temmuz ayı için bu doğrultuda enflasyon farkı ve refah payı esasına dayanan hazırlıklarımız var.

330
Memur ve emekli zammı için dev rakam ortaya çıktı! İşte yeni memur ve emekli maaşları tablosu - Sayfa 4

Bilhassa memurlarımız müsterih olsunlar. Onların haklarını teslim etmek ayrıca bizim boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı.

430